Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Harry, șef într-o companie care exploatează oameni. Acuzațiile sunt tulburătoare: „Toată lumea trăiește în frică”

Prințul Harry, șef într-o companie care exploatează oameni. Acuzațiile sunt tulburătoare: „Toată lumea trăiește în frică”
După Megxit și mutarea în California, Prințul Harry a trebuit să se regrupeze. Acum, are o familie de întreținut: doi copii și o soție care pune pe ea doar branduri scumpe. Prin urmare, prințul și-a găsit un serviciu, unde, având în vedere „pedigree-ul” său, e plătit regește. Presa de peste Ocean scrie că salariul anual al fiului regelui Marii Britanii este de peste 1 milion de dolari.

În aparență, să lucrezi într-o companie în care e angajat un prinț adevărat, pare a fi lapte și miere. Dar nu e chiar așa. Colegii Prințului Harry din compania de sănătate mintală, „care îi plătește acestuia un salariu de 1 milion de lire sterline”, spun că locul lor de muncă este, în realitate, un „dezastru toxic” și un „loc nesigur pentru muncă, din punct de vedere psihologic. Unde toată lumea trăiește în frică”.

Rolul Prințului Harry la firma specializată pe probleme de sănătate mintală BetterUp este de a „promova fitness-ul mental” și de a „ghida misiunea socială a companiei”. Ducele de Sussex este, de asemenea, un susținător vocal al aplicației acesteia, descrisă ca un „Tinder pentru antrenori de viață pentru mileniali”, dezvăluind că a folosit aplicația pentru a-și găsi propriul „antrenor mental” atunci când s-a alăturat comunității, în 2021, după Megxit.

Colegii de serviciu ai Prințului Harry demască ce se întâmplă în companie

Cu toate acestea, dezvăluirile din Daily Mail sunt cutremurătoare. Un fost angajat spune că „clubul elitist de lideri” ai BetterUp grupează oameni care „nu au busolă morală” și care „nu sunt conștienți de sine”. La fel de nemulțumiți sunt și clienții.

După ce s-a mutat în California, Prințul Harry și-a găsit serviciu pentru a putea întreține cum se cuvine familia

Un CEO care a folosit recent serviciile companiei a declarat că nu le va mai folosi niciodată. „Am avut îngrijorări legate de confidențialitatea discuțiilor mele și de intimitatea în timpul apelurilor de coaching cu antrenorii”.

Un alt angajat a descris echipa de vânzări ca având comportament de „animal de pradă”. „Mă bucur că m-am retras, pentru că am citit recenzii ale foștilor angajați și nu arătau bine, plus că subliniau presiunea de a vinde, concedierile și faptul că îi plătesc Prințului Harry mai mult de un milion de dolari pe an”, a spus acesta.

Acuzații tulburătoare: „Toată lumea trăiește în frică”

Mai mulți colegi de serviciu ai Prințului Harry, atât din trecut cât și din prezent, au criticat compania pe site-ul Glassdoor, care publică evaluări și recenzii ale angajaților pentru a spori transparența locului de muncă. BetterUp are o evaluare de 2,8 din 5 stele pe acest site, pe baza a mai mult de 600 de recenzii. Există plângeri legate de „prea mult ego la vârf” și de presiunea pusă pe angajați.

În octombrie, un fost angajat a numit BetterUp „un circ”.

„Compania este un haos. Conducerea executivă este absolut detașată de restul angajaților, călătorește în locuri ciudate și cheltuie bani aiurea, schimbă constant strategia și reorganizează echipele.

Așa cum au menționat și alții, există un favoritism evident, cu angajați selectați care folosesc compania ca pe un teren de joacă deschis: ocolesc orice proces, sunt puși în roluri de vicepreședinți și în diverse funcții fără să aibă calificările necesare, se plâng (de obicei prin mesaje text) fondatorilor de îndată ce nu obțin ce vor, fără a risca vreodată să fie concediați. Acest lucru duce adesea la situații în care o singură persoană poate sabota un proiect important într-o companie de peste 700 de angajați”.

Angajații BetterMe se plâng de atmosfera de la locul de muncă și de faptul că Prințul Harry e favorizat de conducerea companiei

În septembrie, un alt angajat a numit firma un „dezastru toxic”. „Muncești din greu, dar dacă nu ești în cercul interior, îți doresc mult noroc”, a spus acesta.

BetterUp este un loc unde oamenii se usucă și se ofilesc”, a mărturisit și un fost manager de cont în august. „Nu spun asta metaforic. Efectiv, fiecare persoană de la BetterUp își urăște jobul”.

În aceeași lună, un manager de cont a făcut publice alte acuzații grave.

„Existența lor se bazează pe minciuni, fără busolă morală și un club elitist de lideri (dacă îi poți numi așa) care nu sunt conștienți de sine”, a transmis acesta. Un alt angajat a menționat că rata de burnout în compania unde lucrează Prințul Harry este foarte mare.

Prințul Harry, statut de vedetă în companie

Fondată în 2013, BetterUp oferă coaching profesional, consiliere și mentorat direct pe telefonul mobil și este una dintre puținele aplicații care promit să îmbunătățească fericirea angajaților și productivitatea lor, prin consiliere și psihologie comportamentală. Oficial, compania are peste 100.000 de clienți.

Co-fondatorul și CEO-ul start-up-ului, Alexi Robichaux, fost angajat Walt Disney și absolvent al Universității din California de Sud, l-a lăudat de mai multe ori pe Prințul Harry, menționând „atitudinea sa incredibilă” și declarându-se „energizat” de „modelul de inspirație și impact prin acțiune” al Prințului.

Din 2021, Ducele de Sussex lucrează ca „Chief Impact Officer” la BetterUp. A apărut frecvent pentru companie pe scenă și în transmisiuni live în ultimii trei ani, inclusiv luna trecută, alături de un fost star NBA și prieten al lui Kobe Bryant, pentru a discuta despre fitness-ul mental și ajutarea oamenilor să-și găsească „fluxul”.

Prințul Harry pare că s-a acomodat rapid în rolul său. Compania utilizează inteligența artificială pentru a livra sesiuni de coaching personalizate destinate să hrănească „întregul individ”. Aplicația companiei – denumită „Tinder-ul antrenorilor de viață pentru mileniali” – se concentrează pe performanță și bunăstare la locul de muncă și este destinată în principal pentru utilizare corporativă, ca beneficiu pentru angajați.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri