Simona Ionescu / Redactor Șef

Deputații din Louisiana au aprobat proiectul de lege care permite castrarea chirurgicală a pedofililor

Deputații din Louisiana au aprobat proiectul de lege care permite castrarea chirurgicală a pedofililor
Pedofilii condamnați pentru molestarea copiilor din Louisiana ar putea fi obligați să fie supuși la castrare chirurgicală, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, în conformitate cu un nou proiect de lege dură aprobată luni de legislatorii statului.

Proiectul de lege ar oferi judecătorilor opțiunea de a condamna un pedofil la castrare chirurgicală după ce a fost condamnat pentru infracțiuni sexuale agravate, inclusiv viol, incest și molestare, împotriva unui copil mai mic de 13 ani.

Ce înseamnă castrarea chimică

De aproape 20 de ani, judecătorii din Louisiana pot dispune ca cei condamnați pentru astfel de infracțiuni să fie supuși la castrare chimică, deși această pedeapsă a fost aplicată foarte rar. Castrarea chimică folosește medicamente care blochează producția de testosteron pentru a diminua apetitul sexual, iar castrarea chirurgicală este o procedură mult mai invazivă.

Proiectul de lege a primit o aprobare covârșitoare în ambele camere dominate de GOP. Democrații au reprezentat majoritatea voturilor împotrivă, deși un deputat democrat, senatorul de stat Regina Barrow, a sponsorizat proiectul de lege. 

„Vorbim despre bebeluși care sunt violați de cineva. Acest lucru este de neiertat”

Închisoarea din Lousiana

În prezent, există peste 2.000 de persoane încarcerate în Louisiana pentru infracțiuni sexuale împotriva copiilor mai mici de 13 ani. Dacă proiectul de lege va merge mai departe, acesta se va aplica celor care au fost condamnați pentru o infracțiune care a avut loc la 1 august sau după această dată.

Senatorul Barrow a declarat că proiectul de lege ar fi un pas în plus în pedeapsa pentru infracțiuni și speră că va servi ca un factor de descurajare a unor astfel de infracțiuni împotriva copiilor. „Vorbim despre bebeluși care sunt violați de cineva. Acest lucru este de neiertat”, a declarat Barrow în timpul unei reuniuni a comisiei la începutul acestui an. Barrow a subliniat că pedeapsa va fi impusă de la caz la caz și la discreția judecătorilor.

Cine nu acceptă castrarea chirurgicală, ar putea primi o pedeapsă suplimentară între trei și cinci ani

Dacă un infractor „nu se prezintă sau refuză să se supună” castrării chirurgicale după ce un judecător ordonă procedura, acesta ar putea fi lovit de o acuzație de „nerespectare”. Și ar putea fi condamnat la o pedeapsă suplimentară de trei până la cinci ani de închisoare, pe baza proiectului de lege. Legislația prevede, de asemenea, că un expert medical trebuie să „determine dacă acel deținut este un candidat adecvat” pentru această procedură înainte ca aceasta să fie efectuată.

„Pedeapsă crudă și neobișnuită”

Opozanții proiectului de lege și ai proiectelor de lege anterioare privind castrarea chimică au numit-o „pedeapsă crudă și neobișnuită”, punând la îndoială eficacitatea procedurii. Alți parlamentari din Louisiana s-au întrebat dacă pedeapsa este prea aspră pentru cineva care ar putea avea o singură infracțiune. Legislația se îndreaptă acum spre biroul guvernatorului conservator Jeff Landry, care va decide dacă o va promulga.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre