O descoperire revoltătoare, care o are în centrul ei pe scenarista serialului „Anatomia lui Grey”, Elisabeth Finch, devine publică cu detalii șocante, sub forma unui documentar TV ce relatează cum aceasta a fost o mincinoasă fără scrupule. Ani la rând, aproape un deceniu mai exact, femeia a pretins că suferă de cancer. Ca să fie credibilă, și-a ras capul, purta un machiaj sinistru și lua „pauze de vomă”. Totul pentru a părea grav bolnavă, susține un fost coleg.
Scenarista Elisabeth Finch ar fi făcut toate acestea ca parte a unei scheme complicate, orchestrate pentru a convinge oamenii că este grav bolnavă de cancer. Scopul ei era să atragă atenția și să se bucure de mila și grija celor din jur. Un clip care promovează noul serial documentar în trei părți, „Anatomia minciunilor”, de pe Peacock, oferă detalii asupra minciunilor vehiculate de Finch, care a pretins că are cancer timp de opt ani, în timp ce lucra la serialul premiat cu Emmy, „Anatomia lui Grey”.
Scenarista serialului „Anatomia lui Grey”, o mincinoasă fără scrupule
În clip, fostul ei coleg, scenarist și producător Andy Reaser, a dezvăluit sentimentul de „trădare” pe care l-a simțit în legătură cu exagerările pe care escroaca era dispusă să le vehiculeze pentru a-i convinge pe ceilalți că se luptă cu cancerul și că suferă de pe urma tratamentelor de chimioterapie. „Problema este că totul a fost atât de confuz. Trebuie să treci prin opt ani de interacțiuni pentru a înțelege chiar și parțial; și nu sunt sigur că am înțeles complet”, a spus Reaser în clip.
Fostul ei coleg a afirmat că a auzit zvonuri că Finch se inspira din înregistrări medicale cu bolnavi de cancer, pentru a interpreta cât mai credibil minciunile conform cărora era bolnavă.
El a comparat minciunile lui Finch cu „arta performativă” și a explicat cât de departe mergea scenarista pentru a-i păcăli pe colegi. „Ea se prezenta la lucru cu capul ras și cu o paloare verzuie. Arăta de parcă ar fi trăit într-un cuptor cu microunde. Mânca biscuiți sărați și bea sucuri menite să taie greața, mergând la baie pentru a lua pauze de vomă din cauza chimioterapiei”, a mai dezvăluit bărbatul.
În clip, Reaser susține că, pentru credibilitate, scenarista „avea un Lego lipit de piept” pentru a simula existența unui aparat medical de monitorizare. „E pur și simplu foarte greu de imaginat că cineva ar putea face asta și, personal, mi se pare mult mai greu decât să-ți faci pur și simplu treaba bine”, a explicat Reaser înainte de a se încheia clipul.
Scecarista a inventat minciuni pe bandă rulantă
Elisabeth Finch s-a alăturat echipei serialului „Anatomia lui Grey” ca scenaristă în 2014. Înainte ca minciunile ei să fie date în vileag într-un articol din Vanity Fair în 2022, ea a pretins că a supraviețuit unei forme rare de cancer osos și că prietenul ei ar fi murit în atacul de la sinagoga Tree of Life din 2018.
Le-a mai spus colegilor că, pe lângă cancer, a pierdut un rinichi și o parte din picior, dar și că era supraviețuitoare a unei agresiuni sexuale. Profitând de curentul #MeToo, ea susținea că ar fi suportat abuzuri din partea unui regizor bărbat în timp ce era scenaristă la celebrul serial „Jurnalele vampirilor”.
Film documentar despre minciunile scenaristei
După articolul din Vanity Fair, Disney a suspendat-o pe Finch, trimițând-o „în concediu administrativ”, în așteptarea unei anchete interne. Scenarista a demisionat din emisiune și și-a recunoscut minciunile public, într-un interviu, admitând, la câteva luni după ce a fost expusă, că „nu a avut niciun fel de cancer”.
Ea a declarat că, după ce a început să mintă pur și simplu nu s-a mai putut opri. „Știu că ceea ce am făcut este absolut greșit. Am mințit și nu există nicio scuză pentru asta. (…) Cel mai bine pot explica asta spunând că atunci când experimentează un anumit nivel de traumă, mulți oameni adoptă un mecanism de coping maladaptiv”, a mai spus scenarista, într-o încercare de a-și justifica minciunile.
Finch a comparat propriul „mecanism de coping” cu cei care „beau pentru a ascunde sau a uita lucruri” și chiar cu persoanele care se autoagresează prin tăiere. „Am mințit. Asta a fost coping-ul meu și modul meu de a mă simți în siguranță, văzută și auzită”, a adăugat ea.
Seria „Anatomia minciunilor” include interviuri cu oameni foarte apropiați de scenarista Elisabeth Finch. Documentarul va dezvălui cum aceasta a fost „o maestră a manipulării”, care a folosit cele mai bune scenarii fictive pentru a-și inventa „propria poveste de viață”, exploatând empatia celor din jurul ei, conform unui comunicat de presă transmis luna trecută, citat de New York Post.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook