Simona Ionescu / Redactor Șef

Dezvăluire uriașă: Petre Roman se mută din România! Politicianul a primit un post important la Geneva.

Dezvăluire uriașă: Petre Roman se mută din România! Politicianul a primit un post important la Geneva.
Exclusiv. Fostul premier al României, Petre Roman, a primit un post foarte important în Elveția. Acesta se va muta la Geneva împreună cu soția și fiul lor.

Anunțul a fost făcut chiar de fiica lui, Oana Roman, care l-a felicitat pentru postul obținut.

Petre Roman se va muta la Geneva pentru a-și prelua funcția de Președinte al Universității din Geneva. Alături de el vor merge și soția sa, artista Silvia Chifiriuc, dar și fiul lor.

 

„Ce credeți? Azi mă sună tata. Printre altele, ca și cum mi-ar fi spus că s-a dus la colțul străzii să cumpere o pânine, mi-a spus că în luna decembrie a fost numit Președintele Universității din Geneva. Una dintre cele mai mari universități din Elveția. Mă bucur foarte tare pentru el că scapă de țara asta de doi bani și că oamenii din afară îi recunosc meritele”, a povestit Oana Roman.

Activitate profesională și titlurile academice ale lui Petre Roman

Până la Revoluția din Decembrie 1989, Petre Roman era cunoscut pentru cariera sa universitară și ca specialist în fizica fluidelor și poluarea mediului.

În 1968 devine asistent la Facultatea de Energetică de la Institutul Politehnic București iar în 1976 obține titlul de șef de lucrări, apoi conferențiar.

În 1985 i se încredințează conducerea Catedrei de Hidraulică și Mașini Hidraulice de la Facultatea de Energetică. În această calitate se preocupă de înființarea unor noi laboratoare de cercetare și conduce studii privind fenomenele de amestec din cursurile de apă a poluanților descărcați din apele industriale pe tot cursul românesc al Dunării, de la Baziaș la Sfântul Gheorghe. Aceste studii au permis determinarea mai exactă a calității apelor Dunării și, îndeosebi, a evoluției în timp a acumulării de substanțe poluante. A condus cercetări și a realizat o instalație pilot pentru transportul hidraulic al minereului și sterilului cu aplicații în industria minieră. Din 1990 este profesor universitar iar în aprilie 2000 primește titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Chișinău, Republica Moldova. Este membru al Asociației Internaționale de Cercetări Hidraulice (IAHR).

Activitate științifică înainte de 22 decembrie 1989

A publicat peste o sută de lucrări științifice (articole, note, memorii, rapoarte și cărți) în edituri și reviste de specialitate, la congrese și alte manifestări științifice, în țară și străinătate. Unele dintre acestea își păstrează validitatea științifică cum ar fi cele privitoare la studiul efectelor descărcării apelor calde de la CNE Cernavoda, modele de simulare a turbulenței cu aplicații în predicția jeturilor poluante și a auto-curățirii magistralelor de canalizare urbană, modele de prognoză a undelor de viitură.

Sursă: Wikipedia

Sursă foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre