Simona Ionescu / Redactor Șef

Dezvăluiri exclusive despre starea sănătății lui Vladimir Putin. De ce arată așa diferit

Dezvăluiri exclusive despre starea sănătății lui Vladimir Putin. De ce arată așa diferit
Putin ar suferi de pe urma tratamentului cu steroizi pentru cancer, au transmis spionii occidentali. Ei cred că tot comportamentul său „din ce în ce mai haotic”, aspectul său umflat și distanțarea socială absurdă față de vizitatori sunt rezultatul tratamentului medical.

Surse din zona de informații secrete, citate exclusiv de Daily Mail, sugerează că Vladimir Putin ar putea suferi de cancer, de boala Parkinson sau de demență. „Fața și gâtul umflat” ale despotului în vârstă de 69 de ani ar putea fi posibile efecte secundare ale utilizării prelungite de steroizi.

Starea de sănătate a președintelui rus a fost pusă sub semnul întrebării în ultimele luni din cauza aspectului său fizic. Putin a părut în repetate rânduri „cenușiu și umflat”, dar și cu un ten palid în cele mai recente ieșiri publice ale sale. Sursa citată menționează informații din zona de intelligence, care afirmă că Vladimir Putin ar suferi de o tulburare cerebrală cauzată de demență, de boala Parkinson sau de așa-numita „furie a steroizilor”, rezultată în urma unui tratament cu steroizi pentru cancer.

Spionii din alianța de informații Five Eyes, cu ochii pe Vladimir Putin

Citând surse apropiate Kremlinului, personalități de rang înalt din alianța de informații Five Eyes – formată din Australia, Canada, Noua Zeelandă, Marea Britanie și Statele Unite – consideră că există o explicație fiziologică pentru decizia, grav blamată la nivel mondial, a președintelui rus de a invada Ucraina, mai arată sursa citată.

Comunitatea serviciilor de informații împărtășește un număr tot mai mare de rapoarte despre „comportamentul din ce în ce mai haotic” al lui Putin, în vârstă de 69 de ani, combinat cu un aspect fizic problematic: fața sa extrem de umflată, la ultimele apariții publice, dar și obsesia pentru distanțare pe care insistă să o păstreze față de vizitatorii de la Kremlin.

O sursă de securitate a declarat pentru Daily Mail: „A existat o schimbare identificabilă în procesul său de luare a deciziilor în ultimii cinci ani sau cam așa ceva. Cei din jurul său văd o schimbare marcantă în ceea ce privește convingerea și claritatea a ceea ce spune și modul în care percepe lumea din jurul său”. Sursa a declarat că această incapacitate de a gândi clar a fost agravată de lipsa unei „bucle de feedback negativ”, liderul rus „pur și simplu nu a fost informat” cu privire la elementele eșecurilor cu invazia.

Putin ar fi bolnav și urmează tratamente care îl afectează

Putin i-a plasat în arest la domiciliu pe Serghei Beseda, șeful serviciului extern al FSB, și pe adjunctul său, Anatoli Bolyukh, după ce i-a învinuit pentru eșecurile serviciilor de informații care au dus la o serie de înfrângeri ale armatei sale în Ucraina. Informațiile, care au fost transmise unor personalități politice britanice de rang înalt, sugerează că Putin a suferit o deteriorare psihologică cauzată de factori fiziologici.

Astfel, s-a avansat teoria conform căreia Putin suferă fie de o afecțiune cerebrală, cum ar fi boala Parkinson sau o formă mai generică de demență, fie că are cancer, iar tratamentul medical pe care îl primește i-a alterat echilibrul minții. Ultima teorie, considerată credibilă de serviciile secrete britanice, este că deteriorarea mintală este consecința așa-numitei „furii a steroizilor”, cauzată de utilizarea prelungită a steroizilor.

Sursele amintesc decizia lui Putin de a se izola fizic de oaspeți, ca fiind un semn al fricii de a nu contacta ale afecțiuni care i-ar putea crește riscul de deces, sau l-ar obliga să folosească anumite care suprimă sistemul imunitar, lăsându-l expus la infecții.

Distanțare cu orice preț. Putin a discutat cu Macron la  o masă lungă de 13 metri

Toată planeta a fost șocată când Vladimir Putin s-a întâlnit cu Emmanuel Macron luna trecută, președintele francez, forându-l pe omologul său de la Paris să stea la celălalt capăt al unei mese lungi de 13 metri. Asta în contextul în care mulți dintre cei care au intrat în prezența sa au fost forțați să stea în carantină în hoteluri timp de două săptămâni înainte.

Președintele rus apare în ultima perioadă cu fața și gâtul tot mai umflate, ceea ce poate fi un efect secundar al steroizilor – împreună cu „schimbări de dispoziție și comportament”, după cum citează sursele publicației. Un oficial francez a fost, de asemenea, citat după întâlnirea cu Macron, spunând că Putin „nu mai este același” ca atunci când l-a întâlnit cu doi ani mai devreme, având în unele privințe „o stare de nebunie”, mai scrie Daily Mail.

O sursă britanică de informații a insistat că informațiile privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin, sunt cât se poate de bine documentate și întemeiate spunând: „Vizibilitatea serviciilor noastre de informații despre Rusia este pur și simplu extraordinară. Diferența de calitate a surselor noastre în jurul lui Putin în comparație cu Xi și China este uluitoare”.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre