Odată cu intrarea României în spațiul Schengen, din 31 martie 2025, românii vor putea pleca în SUA fără vize pe baza unei autorizații electronice de călătorie.
România este a 43-a țară acceptată în programul „Visa Waiver”
Autoritățile de la Washington au consemnat oficial aderarea României la „Visa Waiver”, fiind a 43-a țară acceptată în acest program. „Călătoriile vor fi mai sigure pentru ambele țări. Ținta acestui program, în care sunt incluse 43 de țări acum, este pentru ca aceste țări să colaboreze.
Să se facă verificări pentru riscuri de securitate, terorism, pentru lucruri de acest fel, deci face totul să fie mai sigur pentru noi toți, dar ne și ușurează mult călătoriile”, a declarat Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România.
Pentru autorizația de călătorie e nevoie să plătiți o taxă de 21 de dolari
Din 31 martie, oricine dorește să plece în SUA are nevoie să obțină doar o autorizație electronică de călătorie. Românii vor trebui să completeze un formular online pe site-ul ESTA al autorităților americane, platforma unde sunt gestionate autorizațiile de călătorie.
E nevoie să vă faceți un cont cu informații personale, despre pașaport și călătorie, dar să răspundeți și la anumite întrebări de securitate. Durează cel mult trei zile până când veți primi răspunsul.
Cine are viză poate pleca în SUA fără să aibă nevoie de această autorizație
Pentru obținerea taxei de autorizație este nevoie să plătiți 21 de dolari. Valabilitatea este de doi ani, indiferent câte călătorii veți face în această perioadă. Atenție!
O călătorie poate fi de cel mult 90 de zile. Persoanele care au vize pot pleca în SUA fără această autorizație. Cine dorește poate cere și viză pentru America, care este valabilă zece ani, însă așteptarea este mai lungă, iar taxa care trebuie plătită se ridică la suma de 185 de dolari.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Ciocolata Dubai a ajuns de neatins. Cine a umflat prețul până la cer
- Criză majoră în învățământ. De ce nu mai vor tinerii să devină profesori
- Remediul din BIBLIE, vechi de 3500 de ani, care vindecă multe boli!
- Ordinul Casei de Pensii aduce schimbări majore pentru peste 4 milioane de români
- Verdict pentru Călin Georgescu. Anunțul la care nu putea decât visa: În cursă, în carne și oase!
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- România tribală. De la Iliescu la Georgescu
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
- Bărbat Capricorn - Caracteristici, compatibilitate, cine este și cum își trăiește relațiile de...
- Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara: beneficii și riscuri