Simona Ionescu / Redactor Șef

Beyoncé dezvăluie lupta cu o afecțiune comună a pielii. „O călătorie profund personală”

Beyoncé dezvăluie lupta cu o afecțiune comună a pielii. „O călătorie profund personală”
Beyoncé a lansat săptămâna aceasta o nouă linie de produse de îngrijire a părului, inspirată de experiența sa profund personală cu o afecțiune comună a pielii: psoriazisul. Dar și de copilăria petrecută în salonul mamei sale și de puterea de exprimare.

Au fost câteva săptămâni foarte aglomerate pentru Beyoncé. După ce a lansat două noi cântece country în timpul evenimentului Super Bowl de săptămâna trecută, vedeta a vorbit despre lupta cu o afecțiune gravă: psoriazisul. Și a împărtășit câteva vești mult așteptate cu privire la afacerea sa lansată acum.

Cea mai premiată artistă care a urcat vreodată pe scena Grammy

Într-un interviu acordat revistei Essence, Beyonce detaliază noua sa linie de îngrijire a părului, Cécred, împărtășind lupta ei de o viață cu psoriazisul. Pentru prima dată, cântăreața în vârstă de 42 de ani – care, de săptămâna trecută, este cea mai premiată artistă care a urcat vreodată pe scena Grammy – vorbește despre lupta sa de o viață cu psoriazisul. O boală imunitară cronică cunoscută pentru că provoacă o erupție cutanată uscată și solzoasă pe anumite zone ale corpului.

„Îmi aplica ulei pe scalp pentru a-mi trata psoriazisul”

„De la copilăria petrecută în salonul mamei mele până la tatăl meu care îmi aplica ulei pe scalp pentru a-mi trata psoriazisul- aceste momente au fost sacre pentru mine. Am multe amintiri frumoase legate de părul meu. Relația pe care o avem cu părul nostru este o călătorie atât de profund personală”, a mărturisut Beyonce.

Beyonce a vorbit despre lupta cu psoriazisul

„Îmi place cum asociem o anumită coafură cu momente din viața noastră, cum ar fi acel moment cu părul scurt”, explică ea, făcând referire la tunsoarea pixie care a ținut capul de afiș în 2013. „Atât de mult din identitatea mea ca artistă a fost legată de părul fluid. Faptul că mi-am tăiat părul a însemnat că m-am răzvrătit împotriva faptului că sunt femeia care societatea crede că ar trebui să fiu”, a continaut ea, împărtășind că, la momentul respectiv, intrarea în maternitate a determinat-o să schimbe lucrurile.

„O mare parte din experimentele mele îndrăznețe cu părul provin din inspirația din artă și sculpturi”

Noua sa gamă de produse de îngrijire a părului, ca multe dintre look-urile sale de pe covorul roșu, este o celebrare a culturii afro-americane, a artei și a exprimării de sine. „O mare parte din experimentele mele îndrăznețe cu părul provin din inspirația din artă și sculpturi, din creativitatea cu împletituri, din descoperirea de noi tehnici și din explorarea modalităților de a menține creșterea părului cu stiluri de protecție și peruci, simțindu-mă în același timp fabuloasă”, spus Beyonce.

Sursă foto: www.bodyandsoul.com.au

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre