Control în Sectorul 5. Primarul Piedone a descoperit zeci de şcoli, grădinițe şi piețe fară autorizație ISU

Control în Sectorul 5. Primarul Piedone a descoperit zeci de şcoli, grădinițe şi piețe fară autorizație ISU
Când a dat autorizația de funcționare la Colectiv, Cristian Popescu Piedone a mers pe încredere. Patronul firmei a declarat pe propria răspundere că are autorizație ISU și a fost crezut. Ulterior, a plătit cu vârf și îndesat.

Acum, primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a luat la puricat toți agenții economici, școlile, centrele de servicii sociale și piețele din sectorul 5. Iată ce s-a aflat.

Cristian Popescu Piedone a vrut să afle ce se întâmplă cu autorizația în sectorul pe care-l păstorește. Iar în urma centralizării tuturor verificărilor, situația nu e deloc strălucită. Nici o piață nu are autorizație ISU, din cele șapte existente, iar pericolul pândește și la școli, agenți economici și centrele de servicii sociale.

Doar două școli din sectorul 5 au autorizație ISU

Potrivit unui comunicat postat de primăria sectorului 5 pe pagina de Facebook, din cele 61 de licee, școli, grădinițe și creșe existente în sectorului 5, doar două funcționează cu autorizație ISU.

De asemenea, „dintr-un număr total de 204 agenți economici care își desfășoară activitatea pe raza Sectorului 5, 32  nu dețin autorizație ISU (printre care hypermarketuri, clinici medicale, stații de alimentare cu carburanți). Din cele 17 complexe de servicii sociale pentru adulți și copii din cadrul DGASPC Sector 5, 4 nu dețin autorizație ISU. Iar din cele 7 piețe, nici una nu deține autorizație ISU”.

Nici una din cele șapte piețe din sectorul 5 nu are autorizație ISU

Ce dispoziție a dat primarul

Imediat, Direcția Generală de Poliție Locală sectorul 5 a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar Cristian Popescu Piedone a luat atitudine. „Din dispoziția primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, aparatul de specialitate a elaborat un proiect de hotărâre aprobat în Consiliul Local, ce va fi implementat în anul 2024, privind lucrările de investiții. Inclusiv proiectare și asistență tehnică, în vederea obținerii avizelor și/ sau autorizațiilor de securitate la incendiu pentru unitățile de învățământ din sector.

„Cei depistați fără autorizație ISU nu au nici autorizație de funcționare din partea Primăriei Sectorului 5”

Pentru opt dintre acestea a fost deja demarată procedura de încheiere a unui contract pentru efectuarea lucrărilor pentru obținerea autorizației ISU. Totodată, din bugetul local 2024, proiecte similare vor fi elaborate și în privința clădirilor DGASPC Sector 5, aflate în subordinea Consiliului Local și a piețelor din Sectorul 5. Cei depistați fără autorizație ISU nu au nici autorizație de funcționare din partea Primăriei Sectorului 5”, au spus reprezentanții Primăriei sectorului 5.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre