Simona Ionescu / Redactor Șef

Documente secrete de la Casa Albă. „Comandantul” lui Joe Biden a mușcat 24 de oameni

Documente secrete de la Casa Albă. „Comandantul” lui Joe Biden a mușcat 24 de oameni
Agenții Secret Service stau drepți în fața câinelului președintelui Americii, Joe Biden. Animalul a mușcat 24 de oameni.

Câinele președintelui Joe Biden e cel mai bun „comandant”. Acesta nu se sperie nici măcar de agenții Secret Service și nu a ratat nici o ocazie să-i muște.

Agenții Secret Service au schimbat tactica

Ciobănescul german al președintelui Joe Biden i-a speriat și pe agenții Secret Service, pe care îi aliniază ori de câte ori i se pare ceva în neregulă. Documentele US Secret Service arată în ce măsură ciobănescul german a provocat haos pentru gărzile de corp ale președintelui. Un agent senior a remarcat că mușcăturile au însemnat schimbarea tacticii Secret Service, sfătuindu-i pe agenți să „lase mult loc”.

Documentele au fost dezvăluite prin intermediul unor solicitări pentru libertatea de informare și au fost postate online. Acestea sunt redactate pentru a proteja identitatea agenților Secret Service și secretul tacticilor lor de securitate.

Câinele i-a mușcat de antebraț, cot, talie, piept, coapsă sau umăr

Documentele arată că cel puțin 24 de incidente constând în mușcături au avut loc între octombrie 2022 și iulie 2023, inclusiv membri ai Secret Service fiind mușcați de încheietura mâinii, antebraț, cot, talie, piept, coapsă și umăr. Documentele nu înregistrează neapărat toate incidentele provocate de „comandant”, întrucât acoperă doar Serviciul Secret, nu și alte persoane care lucrează la Casa Albă sau personalul de la Camp David din Maryland.

Câinele lui Joe Biden i-a speriat pe agenții de la Secret Service. Sursă foto: bbc.com

Câinele a părăsit Casa Albă anul trecut

Animalul de companie al familiei Biden a părăsit Casa Albă în octombrie anul trecut, la o săptămână după ce un agent al Serviciului Secret a avut nevoie de tratament medical pentru o mușcătură gravă. Un incident anterior, în iunie, a dus la o „mușcătură adâncă” pe antebrațul unui agent, care a avut nevoie de copci.

Sângele de pe podea într-o zonă a Casei Albe a determinat suspendarea timp de 20 de minute a vizitelor în aripa de est a clădirii, potrivit unui document. În iulie, un alt agent a fost mușcat de mână și a avut nevoie de șase copci. Mușcătura a provocat o „rană deschisă adâncă și severă”, iar agentul „a început să piardă o cantitate semnificativă de sânge”, se arată într-un e-mail.

„Recentele mușcături de câine ne-au provocat să ne ajustăm tacticile operaționale atunci când „Comandantul” este prezent”

Acest agent a primit cadou de la colegi un „mic pachet de îngrijire”, care includea analgezice, unguent antibiotic, spray cu piper, o botniță și biscuiți pentru câini „din motive de siguranță”. Într-un e-mail, un agent superior anonim a sfătuit agenții care îl protejează pe Joe Biden și familia sa „să fie creativi pentru a ne asigura propria siguranță personală”. „Recentele mușcături de câine ne-au provocat să ne ajustăm tacticile operaționale atunci când „Comandantul” este prezent. Vă rugăm să acordați mult spațiu”, a scris agentul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre