Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în cinematografia din Turcia. Încă un mare actor descoperit mort în dezastrul provocat de cutremure

Doliu în cinematografia din Turcia. Încă un mare actor descoperit mort în dezastrul provocat de cutremure
Șirul marilor actori care și-au pierdut viața în tragedia din Turcia pare că nu se mai oprește. Încă un actor s-a aflat că și-a pierdut viața, și nu singur. Frumoasa sa soție, una din cele mai apreciate muziciene, au pierit.

Actorul Çağdaş Çankaya și soția lui, faimoasa muziciană Zilan Tigris, și-au pierdut viața sub dărâmături, în dezastrul provocat de cutremurele puternice din Turcia. Cei doi au fost găsiți fără suflare sub ruine, la șapte zile de la producerea cutremurelor devastatoare din Turcia.

Cele două cutremure cumplite ce au avut loc în Turcia pe 6 februarie 2023, cu magnitudini de 7,8 și respectiv 7,5 au avut efecte apocaliptice. La o săptămână de la producerea lor, bilanțul victimelor a ajuns la peste 25.000 de morți și continuă să crească de la ora la altă, în timp ce căutările salvatorilor nu contenesc, deoarece încă mai sunt mulți oameni prinși sub dărâmături, iar miza e ca aceștia să fie găsiți încă în viață.

Printre persoanele găsite fără suflare se numără și actorul Çağdaş Çankaya, iubit enorm de publicul din Turcia, și soția lui, celebra muziciană de origine armeană, Zilan Tigris, renumita pentru piesele ei în mai multe limbi.

Cei doi soți, Çağdaş Çankaya și Zilan Tigris, se aflau în apartamentul lor dintr-un imobil cu nouă etaje, din complexul rezidențial Sozel, din orașul Diyarbakır, unde locuiau de câțiva ani. Trupurile lor au fost găsite abia azi, după aproape o săptămână de la cutremure.  Vestea tragică despre moartea actorului Çağdaş Çankaya și a soției lui, Zilan Tigris a fost dată de celebrul fotbalist Arat Barış.

Alte actrițe celebre, dispărute

Fanii  celebrei actrițe Cansu Dere au fost îngrijorați că nu există nicio veste despre aceasta sau de la ea, după tragedie. Nimeni nu știa nimic de actriță, iar zvonurile au luat amploare. Fanii actriței sau rugat pentru ea și au sperat ca aceasta să revină atât pe rețelele de socializare, cât și pe micile ecrane. Ieri, o veste grozavă, însoțită de fotografii, a venit să liniștească lumea. Cansu Dere este teafără și nevătămată și a fost fotografiată când împărțea ajutoare pentru sinistrații turci.

Din păcate, victimă a seismelor a fost și îndrăgita actriță Emel Atıcı, din serialul „Mă numesc Zuleyha”. Ea a murit împreună cu fiica ei, Püryan Aıcı, la cutremurul din 7 februarie 2023.

„Durerea asta este de nesuportat! Nu există nicio modalitate de a descrie această durere.”, au scris fanii în mediul online, potrivit karar.com.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre