Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în lumea pescarilor. A murit la numai 46 de ani

Doliu în lumea pescarilor. A murit la numai 46 de ani
O adevărată vedetă în rândul pasionaților, Radu Bădică, unul dintre cei mai vechi pescari sportivi profesioniști de crap din România, a murit miercuri.

Vestea a pus în doliu lumea pescarilor, întreaga comunitate deplângând soarta confratelui lor care s-a stins din viață la numai 46 de ani. Mesajele de condoleanțe, compasiune și regret au inundat rețelele de socializare. Radu Bădică a murit brusc, fără ca apropiații săi să îl fi știut cu vreo problemă de sănătate.

Potrivit apropiaților, Bădică s-a simțit rău miercuri de dimineață și s-a stins din viață în cursul serii. Era tatăl unei fete de doar 16 ani. Vestea tragdiei a fost anunțară pe rețelele de socializare.

„Chiar dacă azi a încetat din viață, Radu Bădică va rămâne mereu în memoria noastră și a întregului fenomen de pescuit la crap din România. Drum lin, prieten drag! Îți mulțumim pentru tot ce ne-ai învățat, pentru toată pasiunea ta pentru pescuit și pentru toate poveștile pe care le spuneai cu atât de mult drag, ori de câte ori ne vedeam”, a anunțat  Navitas Angling Romania.

Cine a fost Radu Bădică, vedeta pescarilor sportivi din România

Radu Bădică era considerat o adevărată legendă a pescuitului sportiv din România. Acesta era specializat în pescuitul de crap. Radu Bădică a făcut parte dintr-un grup restâns care a pus bazele acestui sport în România.

De-a lungul timpului a ajuns deținător a peste 300 de trofee din diverse competiții. De asemenea, Radu Bădică a fost membru în prima echipă care a reprezentat România la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, eveniment care a avut loc în anul 2000. În același timp, pescarul era și un cunoscut practicant de judo.

Dublu vicecampion național în Campionatul Național de Pescuit la Crap, Bădică a câștigat de două ori Turneul celor 6 Cluburi din România. El a pescuit pe majoritatea lacurilor mari din România și Europa, și, de asemenea, a format zeci de pescari și a fost o inspirație pentru mii de practicanți ai acestui sport.

Competiție omagială

Joi a fost anunțată și o primă competție menită să îl omagieze pe Radu Bădică. „Săptămâna Radu Badică la Monster Carp Lake 10-17 Iulie 2022, este săptămâna în care administrația MCL dorește sa îl omagieze pe Radu Bădică! Cei care doresc sa participe sa lase in secțiunea comentarii un text prin care sa isi exprime dorința de participare. Sunt 9 locuri disponibile iar banii încasați o sa fie donați pentru înmormântarea prietenului nostru Radu Badică! Prieteni apropriați ai lui Radu, vă rugăm să luați legătura cu Claudiu Popa (…)”, a fost notat pe Facebook.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre