Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în lumea sportului. Vicecampioană olimpică, moartă în condiții suspecte

Doliu în lumea sportului. Vicecampioană olimpică, moartă în condiții suspecte
Este doliu în lumea sportului, întreaga lume e șocată de cele întâmplate. Condițiile în care s-a produs decesul sunt incerte, cauza nefiind încă stabilită.

Vicecampioana olimpică Olivia Podmore a fost găsită moartă, în condiții suspecte. Tânăra avea numai 24 de ani. Recent, sportiva din Noua Zeelandă a făcut dezvăluiri. Cu câteva ore înainte de tragedie, ciclista a dezvăluit, pe rețelele sociale, ce o măcina.

Olivia Rose Podmore a fost un ciclist de curse profesionist. Ea și-a reprezentat țara, Noua Zeelandă, cu succes, la Jocurile Olimpice de vară 2016 și Jocurile Commonwealth-ului din 2018. A obținut titlul de vicecampioană olimpică. Înaintea Olimpiadei de la Tokyo, autoritățile sportive din Noua Zeelandă nu au considerat-o aptă pentru competiție, astfel că aceasta nu a fost selectată în reprezentativa țării sale.

Tânăra era extrem de dezamăgită pentru că nu a fost selecționată pentru Olimpiada de la Tokyo. Iar acest lucru, se pare, a măcinat-o mai mult decât s-ar fi așteptat oricine. Se pare că din această cauză ar fi recurs la un gest necugetat. O anchetă a poliției urmează să stabilească cu exactitate cauzele decesului.

Cu doar câteva ore în urmă, Olivia Podmore le dezvăluia susținătorilor ei că este foarte afectată atunci când nu-și atinge obiectivul într-o competiție. Prin intermediul contului său de Instagram, Olivia le-a transmis urmăritorilor ei despre presiunea pe care o pun competițiile sportive asupra ei.

„Nu există bucurie mai mare când câştigi, dar nu există nici tristeţi mai mari decât momentele când pierzi, când nu eşti selecţionată, deşi te-ai calificat, când eşti accidentată sau când ţi se spune că nu te-ai ridicat la nivelul aşteptărilor societăţii, deşi tu ştii că ai dat totul pentru sportul pe care îl iubeşti”, la mărturisit Olivia Podmore.

Vicecampioană olimpică, moartă în condiții suspecte

Vicecampioana mondială Olivia Podmore a fost găsită moartă, în decursul zilei de marți. Fratele ei Mitchell Podmore, a postat un mesaj pe rețelele de socializare, anunțând astfel tragicul eveniment. „Odihnește-te în pace superba mea soră și fiică iubită a lui Phil Podmore. Vei fi în inimile noastre pentru totdeauna”, a scris acesta.

Din primele investigații, se pare că Olivia și-a pus capăt zilelor, epuizată de stresul că nu a putut participa la olimpiadă. Tânăra nu a fost selecţionată pentru Olimpiada de la Tokyo, care s-a încheiat duminică. Ea a devenit vicecampioană mondială în 2015, când a obținut medalia de argint la viteză pe echipe, la Campionatele Mondiale de ciclism pe pistă pentru juniori de la Astana.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre