Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în muzica din România. S-a stins un mare toboșar. Familia și prietenii nu-și revin din șoc

Doliu în muzica din România. S-a stins un mare toboșar. Familia și prietenii nu-și revin din șoc
Colegii de trupă au dat mesajul trist pe rețelele de socializare. E doliu în sufletul lor și în muzica din România. A murit unul dintre cei mai buni toboșari.

Fostul toboșar al trupei Proconsul a pierdut lupta cu viața. Răzvan Gorcinski, 42 de ani, a suferit de o infecție severă, care s-a transformat în septicemie. Medicii au încercat să facă imposibilul dar, din nefericire, inevitabilul nu a putut fi oprit. E doliu în România.

Colegii lui Răzvan Gorcinski, din trupa Proconsul sunt pur și simplu îngenuncheați de durere. Fostul toboșar a fost internat într-un spital pentru tratament, iar din nefericire, starea lui s-a deteriorat în ultimele zile. Colegii de la Proconsul au trimis un mesaj pe rețelele de socializare, în care au dat vestea tristă și au prezentat și condoleanțe familiei.

„Dumnezeu să te odihnească Răzvan, să mângâie și să întărească familia”

„Din păcate, Răzvan, prietenul si fratele nostru, nu mai este printre noi. Din fericire, e într-un loc mai bun, unde se poate odihni după anii de călătorii si miile de concerte. Dumnezeu să te odihnească Răzvan, să mângâie și să întărească familia!”, este mesajul celor de Proconsul.

„În urma unei septicemii neașteptate, care a pus stăpânire pe corpul său plin de viață, starea lui de sănătate este critică”

Cu doar o zi în urmă, o prietenă a artistului, Florența Marin a povestit despre cum se luptă pentru viață ca urmare a unei septicemii. „Ne aflăm în fața unei situații dificile și sensibile. Vreau să ne adunăm cu gândurile și rugăciunile noastre în jurul unui om special, un artist talentat și un suflet frumos.

Artistul nostru drag, Răzvan Gorcinski, se află într-o luptă acerbă pentru viața lui. În urma unei septicemii neașteptate, care a pus stăpânire pe corpul sau plin de viață, starea lui de sănătate este critică. Răzvan nu este doar un nume în lumea muzicii, ci și un prieten drag și un coleg de neuitat.

A murit toboșarul de la Proconsul

A lăsat amprenta sa muzicală în trupe de legenda care au creat povesti precum PACT by Leo Iorga & Adrian Ordean, a împărtășit pasiunea sa pentru ritmuri alaturi de Proconsul și mai recent, Kempes, dar si la Morandi si Antract, iar acum se află la răscrucea unei bătălii vitale.

Răzvan, în aceste momente dificile, vrem să știi că nu ești singur. Ești înconjurat de noi toti, care îți apreciem talentul, bunătatea și pasiunea pentru muzică. Să știi că fiecare gând și rugăciune trimisă către tine poartă cu sine energia noastră de vindecare și putere. (…)

„Fii tare, înfruntă cu curaj această provocare și să știi că nu ești singur în această luptă”

Răzvan Gorcinski, tobosarul de la Proconsul

Fie ca puterea muzicii să îl însoțească și să îi ofere curajul de a lupta în această bătălie. Legați de pasiunea pentru muzica si viață, indiferent de religie si distanta, haideți să ne unim sufletele în această rugăciune comună, și să trimitem un mesaj puternic de iubire și speranță. #RugămPentruRăzvan.

Răzvan, suntem alături de tine, în gând și în suflet. Fii tare, înfruntă cu curaj această provocare și să știi că nu ești singur în această luptă… Să simți căldura și energia noastră, și să înfrunți această provocare cu curaj și determinare. Te iubim!”, a scris Florența Marin.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre