Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu la Hollywood. O mare vedetă a murit

Doliu la Hollywood. O mare vedetă a murit
O mare vedetă a părăsit această lume, lăsând în urmă o carieră de peste jumătate de secol. Conform primelor informații, actorul a murit „din cauze naturale”, în timp ce era internat într-o clinică celebră.

Actorul american Paul Sorvino, devenit celebru datorită rolurilor interpretate în filmul „Goodfellas” şi în serialul TV „Law & Order”, a murit luni la vârsta de 83 de ani, a anunţat familia artistului, informează AFP şi Reuters.

Informaţia a fost confirmată de soţia actorului, comediana Dee Dee Sorvino, prin intermediul unui mesaj pe care l-a publicat pe pagina sa de Facebook și pe contul de Instagram: „I am completely devastated. The love of my life & the most wonderful man who has ever lived is gone. I am heartbroken” (n.r. trad. – Sunt complet devastată. Dragostea vieții mele și cel mai minunat om care a trăit vreodată s-a dus. Sunt cu inima frântă).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dee Dee Sorvino (@deedeesorvino)

Cine a fost Paul Sorvino

Paul Sorvino, cunoscut pentru rolul gangsterului Paulie Cicero din filmul „Goodfellas” (1990), regizat de Martin Scorsese, în care a jucat alături de Robert De Niro, Joe Pesci şi Ray Liotta, precum şi pentru rolul poliţistului Phil Carreta din serialul TV „Law & Order” din anii ’90, a jucat în numeroase producţii de film, teatru şi televiziune timp de peste 50 de ani. Conform agentului său de presă, celebrul actor a murit la Mayo Clinic din Jacksonville, Florida, „din cauze naturale”.

Născut în cartierul newyorkez Brooklyn în 1939, Paul Sorvino a studiat muzica şi a dorit la începuturile carierei sale să devină cântăreţ de operă, înainte de a se orienta spre actorie. Îndelungata lui carieră include roluri pe Broadway, inclusiv în spectacolul de teatru „That Championship Season” şi în adaptarea sa cinematografică din 1982.

Printre alte filme în care s-a remarcat se află producţii precum „Dick Tracy”, „Reds” şi „Nixon” – un film regizat de Oliver Stone în 1995, în care Paul Sorvino a interpretat rolul secretarului de stat american Henry Kissinger. Paul Sorvino a fost căsătorit de trei ori şi a avut trei copii, unul dintre aceştia fiind Mira Sorvino, recompensată în 1996 cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar datorită interpretării sale din „Mighty Aphrodite”, un film regizat de Woody Allen. Ultima sa nevastă a fost comediana Dee Dee Sorvino.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre