Simona Ionescu / Redactor Șef

Donald Trump îl avertizează din nou pe prințul Harry. Ce are în plan în caz că iese președinte

Donald Trump îl avertizează din nou pe prințul Harry. Ce are în plan în caz că iese președinte
În urmă cu câteva săptămâni, fostul președinte făcea declarații care îl vizau direct pe soțul lui Meghan Markle. Acum Donald Trump revine asupra subiectului și îl avertizează direct pe prințul Harry. I-a transmis ce plănuiește în caz că va ieși, din nou, președinte al Statelor Unite.

În luna februarie a acestui an, Donald Trump a vorbit public despre situația prințului Harry, care locuiește în Montecito, California, din 2020 alături de soția sa, Meghan Markle, dar și de cei doi copii, Archie și Lilibet. Fostul președinte și-a exprimat supărarea față de ceea ce consideră a fi ”o trădare” la adresa reginei Elisabeta, adică modul în care prințul Harry a plecat din Marea Britanie, dar și deciziile luate de prinț ulterior. 

Astfel, Trump a spus presei că administrația Biden a fost ”prea grațioasă” vizavi de mutarea în SUA și că, dacă obține al doilea mandat, nu are de gând să îl protejeze pe Harry: ”Nu l-aș proteja. A trădat-o pe regină. Asta este de neiertat. Ar fi singur, dacă ar depinde de mine.”

Legile SUA nu permit imigrarea în cazul persoanelor care au consumat droguri ilegale 

Toată situația a pornit chiar de la Harry, care a fost nonșalant de sincer în cartea sa autobiografică ”Spare”. Acolo, ducele de Sussex a recunoscut că a consumat în tinerețe o serie de droguri, printre care cocaină, marijuana, dar și celebrul amestec psihedelic ayahuasca. 

Harry a fost sincer vizavi de tinerețea sa tumultoasă în cartea ”Spare”

O organizație conservatoare s-a sesizat imediat și a comunicat faptul că legea americană interzice de obicei intrarea pe teritoriul SUA a persoanelor care au consumat droguri. Organizația a concluzionat că, în aceste condiții, Harry nu putea intra legal în Statele Unite. 

Trump îl amenință pe Harry cu deportarea 

Într-un nou interviu acordat GB News, Trump a revenit asupra subiectului, de data aceasta explicând exact ce are de gând să facă în caz că va obține al doilea mandat: „Va trebui să vedem dacă știu ceva despre droguri (n.r. cei de la Imigrări), iar dacă a mințit, va trebui să ia măsuri adecvate,” a răspuns Trump întrebării adresate în cadrul interviului. 

Donald Trump e categoric: Harry ar putea fi deportat

„Măsuri adecvate? Care ar putea însemna… să nu mai rămână în America?” a întrebat prezentatorul.

„Oh, nu știu. Va trebui să-mi spui tu. Pur și simplu va trebui să-mi spui. Ai fi crezut că ei ar fi știut asta demult,” a răspuns Trump, practic confirmând că are de gând să urmeze procedura legală, care presupune deportarea. 

Harry ar fi putut să mintă în aplicația pentru viză

Povestea a revenit în actualitate după interviul lui Harry din luna februarie la Good Morning America, unde a fost ridicată problema obținerii cetățeniei americane: ”Cetățenia americană este o idee care mi-a trecut prin minte, dar cu siguranță nu este ceva foarte important pentru mine în acest moment,” a spus Harry.

Harry și Meghan locuiesc în Montecito, California din 2020

Oricine aplică pentru viză pentru a locui și lucra în America trebuie să răspundă „da” sau „nu” la întrebarea: „Sunteți sau ați fost vreodată consumator de droguri sau dependent de droguri?”

Aplicația lui Harry pentru viză în SUA din martie 2020 ar putea arăta că a bifat opțiunea „nu” la întrebările despre consumul său de droguri, susține Fundația Heritage, cea care a ridicat prima oară acest semn de întrebare 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre