Simona Ionescu / Redactor Șef

Donald Trump și flota sa de avioane. Cel mai scump a costat peste 100 milioane de dolari

Donald Trump și flota sa de avioane. Cel mai scump a costat peste 100 milioane de dolari
Cunoscut pentru averea sa uriașă, fostul președinte Donald Trump se mândrește și cu o flotă de avioane private de milioane de dolari.

Cea mai cunoscut dintre avioanele lui Donald Trump este un Boeing 757, care a fost un pilon al campaniei sale prezidențiale de succes din 2016. Și care continuă să îl urmărească în actuala sa candidatură la Casa Albă.

Centuri de siguranță placate cu aur și emblema familiei Trump

Cunoscută sub numele de Trump Force One, aeronava l-ar fi costat în 2011 suma impresionantă de 100 de milioane de dolari. Prețul aeronavei, veche de 33 de ani, include și mai multe recondiționări pe care Trump pe le-a făcut. Inclusiv un an de întreținere și vopsire înainte de campania sa de realegere din 2024. Avionul găzduiește mai multe obiecte de lux, inclusiv un dormitor cu baie proprie, zone de locuit, centuri de siguranță placate cu aur și emblema familiei Trump.

În 2023, aeronava a efectuat un total de 270 de ore de zbor

În timpul președinției sale, Trump a folosit flota prezidențială a guvernului, dar după ce a pierdut realegerea în fața lui Joe Biden, s-a întors rapid la avionul său de încredere 757. Avionul a zburat 133 de ore de zbor de la 1 ianuarie, potrivit site-ului de monitorizare JetSpy. În 2023, aeronava a efectuat un total de 270 de ore de zbor în 132 de curse, majoritatea curselor fiind efectuate între Palm Beach, Florida, și aeroporturile din zona New York City, potrivit JetSpy. 

Recent, Donald a vândut un Cessna din 1997

Avioanele lui Donald Trump. Sursă foto: www.the-sun.com

Trump a fost un pasionat de avioane timp de mai multe decenii, dar colecția sa impresionantă s-a diminuat de-a lungul anilor – inclusiv prin vânzarea recentă a avionului său Cessna din 1997. Documentele publice obținute de The Daily Beast au dezvăluit că avionul, în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari, și-a schimbat înmatricularea la jumătatea lunii mai, în timp ce procesul lui Trump pentru tăinuire de bani a continuat la New York.

Cessna este numită „rachetă pe cer”

Site-ul Trump Aviation a precizat că avionul Cessna are o „caracteristică foarte specială” în cadrul flotei. „Acest avion de mare viteză este deseori numit «rachetă pe cer», zburând la viteze de până la Mach 0,92 și la altitudini de până la 51.000 de picioare. Este unul dintre cele mai rapide din lume și permite intrarea în aeroporturi mai mici”, a continuat site-ul. În plus, Cessna are „interioare de top” și, la fel ca și 757, blazonul Trump.

Trump are și mai multe elicoptere Sikorsky

Printre alte aeronave din colecția lui Trump se numără mai multe elicoptere Sikorsky și un avion de linie cu trei motoare Boeing 727. Achiziționat în 1997, 727 l-a costat pe fostul președinte aproximativ 8 milioane de dolari și a fost folosit ca avion personal timp de mulți ani. Mulți se referă la acest avion ca fiind originalul Trump Force One. Această aeronavă a fost vândută în mai 2011, potrivit Business Jet Traveler.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre