Simona Ionescu / Redactor Șef

Dosarul Caracal devine tot mai macabru. Cei implicați în anchetă mor pe capete în jurul lui Gheorghe Dincă

Dosarul Caracal devine tot mai macabru. Cei implicați în anchetă mor pe capete în jurul lui Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă a fost găsit vinovat de răpirea, violarea și uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. La pronunțarea sentinței care l-a condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare, a aruncat vorbe ucigătoare asupra judecătoarei care l-a condamnat, dar și a avocaților acestuia. Ce s-a întâmplat apoi e cutremurător.

Gheorghe Dincă nu a stat pe gânduri și i-a blestemat pe cei pe care i-a considerat vinovați pentru condamnarea sa. Între timp, două dintre persoanele implicate în dosarul Caracal au murit, la interval de doar câteva luni. Practic, dintre cei asupra cărora monstrul din Caracal și-a aruncat blestemele, doar avocata Carmen Obârșanu a mai rămas în viață.

„Știu sigur că Dincă m-a blestemat pe mine, pe judecătoarea cazului, Diana Cotoi, și pe unul dintre avocații săi din oficiu, Marian Voinea. A aruncat vorbe grele peste noi și ne-a blestemat să murim în chinuri grele. Personal, nu cred în blesteme, dar doi dintre cei blestemați s-au stins deja”,  a declarat avocata pentru Impact.ro.

Așa cum s-a aflat, judecătoarea cazului, Diana Cotoi, a murit la finalul lunii aprilie, după ce în martie s-a pensionat la cerere. Avocatul Marian Voinea a murit la finalul anului trecut.

Niciun blestem nu o poate atinge pe Carmen Obârșanu

„Nu mă tem de blestemele lui. Eu sunt așa, mai aparte, ca să nu folosesc alte cuvinte, și nu cred că se pot lipi sau lăsa influențată de efectele unor cuvinte grele, spuse în momente grele din viața sa, fie el și acuzat de fapte dintre cele mai oribile”, a adăugat Carmen Obârșanu. Avocata nu crede că bărbatul are șanse să mai scape vreodată din pușcărie. „Gheorghe Dincă va muri pe patul pușcăriei. Nu are niciun alt viitor, dacă se poate vorbi de vreun viitor în cazul său!”, a punctat aceasta.

Avocata Carmen Obârșanu nu se teme de blesteme

Carmen Obârșanu a dezvăluit că a fost contactată de Dincă, recent, imediat după ce acestuia i-a fost respinsă cererea de strămutare. „Dar și ieri (n.r. miercuri) și azi (n.r. joi) m-a blestemat. M-a sunat, pentru că mi-a respins cererea de strămutare și m-a sunat astăzi (n.r. joi) de câteva ori și până la urmă am zis să-i răspund. I-am spus că au respins-o și că o să putrezească în pușcărie dacă a mințit și nu a spus adevărul.

Vai, ce mi-a făcut… mi-a spus să putrezesc eu în pușcărie. (…) L-am întrebat de ce nu a spus adevărul, dar m-a făcut albie de porci. M-am și săturat de prostiile lui. Păi dacă el a spus că a dat foc la fete. A zis că el îi blesteamă pe toți cei care i-au făcut rău. Acum mă consideră pe mine vinovată că de ce nu l-am apărat. I-am explicat că eu sunt adversara lui și că el a tras de timp, deși i-am spus să spună adevărul. El trăgea de timp, pedeapsa de 30 de ani el o merită”, a mărturisit avocata familiei Melencu.

Gheorghe Dincă are de executat 30 de ani de detenție

Amintim că după ce a fost mutat la Penitenciarul Mioveni, Gheorghe Dincă le-a făcut plângere penală avocatei Carmen Obârșanu, avocatului său, Marian Voinea și judecătoarei Diana Cotoi, care l-a condamnat. Totodată, i-a blestemat să moară chinuiți.

„Autoritățile l-au luat pe Dincă în octombrie și l-au dus la Mioveni. Acolo l-au determinat să facă plângere penală împotriva mea, a avocatului lui și a judecătoarei. A făcut plângere penală împotriva noastră și este la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Acum, a murit și avocatul Voinea, care îl apăra pe Dincă și judecătoarea. Eu sunt singura supraviețuitoare a plângerii”, a mai explicat avocata familiei Melencu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre