Simona Ionescu / Redactor Șef

Două categorii de pensionari nu vor avea pensiile mărite. Ce spune legea

Două categorii de pensionari nu vor avea pensiile mărite. Ce spune legea
Potrivit noii legi a pensiilor, nici o pensie aflată în plată nu va scădea. Există și două categorii de pensionari care nu vor avea pensiile mărite de la 1 septembrie.

Potrivit informațiilor oferite de directorul executiv al Casei de Pensii a Municipiului București, Cristiana Dumitrescu există două categorii de pensionari ale căror pensii nu se vor mări.

Cei cu un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani nu vor avea pensiile mărite

Este vorba de pensionarii cu indemnizație socială, adică cei care au în plată 1.281 lei și a căror contributivitate este mai mică decât acest prag și cei cu un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani.

În urma recalculării, aceste două categorii nu au primit pensii de stabilite și, prin urmare, nu vor avea pensii mărite de la 1 septembrie.

Alți pensionari bucureșteni vor avea pensii mărite de la 1 octombrie

Două categorii de pensionari nu vor avea pensiile mărite

După ce au primit decizii de recalculare, sute de pensionari au ajuns la casele de pensii din București pentru a primi explicațiile de care au nevoie. Totodată, au fost făcute și 277 de cereri de revizuire.

Conform Cristianei Dumitrescu datorită creșterii pragului de impozitare de la 2.000 la 3.000 lei, 125.000 de pensionari bucureșteni vor beneficia de la 1 octombrie de o nouă mărire a pensiei. Potrivit noii legi a pensiilor, toate inechităție din sistemul public de pensii vor fi eliminate.

Ca atare, pensiile vor fi egale pentru contribuții egale. Nici o pensie aflată în plată nu va scădea în urma recalculării.

3,8 milioane de pensionari au pensile mărite

În emisiunea „Bună, România”, Adrian Țuțuianu, secretarul general adjunct al Guvernului, a declarat că 3,8 milioane de pensionari vor avea pensiile mărite începând cu 1 septembrie.  

„Sunt 4,6 milioane de pensii, 82,5% din acestea beneficiază de o majorare de la 1 septembrie. Adică 3,8 milioane de pensionari.

Dacă mergem pe o analiză mai de detaliu veți observa că undeva la aproape 1 milion de pensionari primesc sume de până la 500 de lei iar alte 2,5 milioane de pensionari primesc sume de peste 500 de lei”, a spus Țuțuianu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre