Două cunoscute creatoare de conținut de cooking din România aruncă cu noroi una în cealaltă. Care e motivul.
Două doamne pasionate de gătit au ajuns în tribunal. S-au judecat pentru o rețetă de prăjitură
Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în rândul creatorilor de conținut de cooking din România. Jamila, considerată cel mai cunoscut creator de conținut pe tot ce înseamnă rețete, s-a „luat de păr” cu Laura Laurențiu, o altă expertă în rețete delicioase. Atât de mare a fost supărarea, încât s-a ajuns la Tribunalul București, care a dat și o primă sentință.
Cea care a deschis proces a fost Jamila. Doamna a văzut negru în fața ochilor după ce a postat o rețetă de ecler la tavă care, i-a fost raportată la Youtube de Laura Laurențiu.
Jamila a cerut daune morale de 1000 de euro
Ce motiv a invocat Laura Laurențiu? Acuzația a fost că i s-au încălcat drepturile de autor, întrucât videoclipul ar fi fost copiat după un alt videoclip al ei, evident tot cu rețetă de ecler la tavă.
Videoclipul a fost dat jos și reactivat după o perioadă de 17 zile. Jamila a demonstrat celor de la Youtube că nu a făcut nimic rău și nu a încălcat nici un drept de autor.
Pentru că acest videoclip fusese făcut cu ocazia unei campanii de publicitate. Mai mult, a spus că a fost prejudiciată cu suma de 2000 de euro. Jamila nu s-a lăsat, a intentat proces și a cerut daune morale în valoare de 1000 de euro, motivând că publicul de pe Facebook a perceput-o drept „hoață de rețete”.
Tribunalul i-a dat dreptate Laurei Laurențiu
Nici Laura Laurențiu nu s-a lăsat mai prejos și a afirmat la proces că rețeta sa de ecler pe care a raportat-o este diferită de cea clasică de ecler. „Prăjitura astfel concepută se porţionează cu cuţitul în pătrate. Iar în afara tipului de aluat nu are nici un fel de legătură cu clasicul ecler”, a spus Laura. Tribunalul București i-a dat dreptate Laurei Laurențiu și a obligat-o pe Jamila să îi plătească femeii 5000 de lei, reprezentând cheltuielile de judecată. Sentința poate fi atacată cu apel.
Sursă foto: playtech
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook