Specialiștii au făcut un experiment în urma căruia au decis. Gustul cafelei este influențat de culoarea cănii din care o beți.
Știați că ceștile de cafea schimbă adesea gustul cafelei? Culoarea ceștii în sine poate face ca gustul cafelei să fie diferit, iar fiecare culoare are propriile atribute gustative, spun oamenii de știință. Mai mult, se pare că iubitorii de cafea pot modifica gustul licorii pe parcursul zilei, doar schimbând cana.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
Cana albă și cafeaua amară
Potrivit informațiilor oferite de www.office-coffee.co.uk, cănile albe au fost asociate cu o cafea amară, de care se bucură multe persoane. Specialiștii recomandă să beți dimineața cafeaua într-o cană albă, pentru că vă veți trezi instantaneu.
Roșu și albastru
Puteți obține mai multă dulceață din cafea atunci când o veți dintr-o cană albastră sau roșie. Aceste culori sunt adesea asociate cu fructe dulci și este posibil ca și creierul să traducă această asociere în dulceață atunci vă veți bucura de aroma cafelei.
O cafea tare se bea într-o cană maro
Pe de altă parte, se pare că există și persoane care percep tăria cafelei pe baza culorii acesteia. Iar acest lucru se întâmplă întotdeauna când cana din care o consumați este de culoare maro.
Nu se recomandă consumul de cafea din vase de culoare portocalie
Sunt multe persoane care adoră să bea cafea din căni cât mai colorate, dar specialiștii spun că trebuie să evite culoarea portocalie, pentru că este asociată cu pericolul. Pe de altă parte, cercetătorii germani și elvețieni au făcut un studiu în urma căruia au precizat că cei care folosesc veselă roșie au consumat alimente cu 44% mai puține decât cei care au folosit vase albastre.
De mare ajutor pentru cei care vor să țină dietă. Și materialul din care e realizată sticla e important. Nu beți din căni din plastic sau aluminiu, pentru că nu sunt sigure pentru sănătate. Optați pentru căni din sticlă, oțel inoxidabil sau ceramică.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook