Dr. Francesco Capelletti, fiul actriței Ioana Bulcă, și amintirile lui din comunism. Are un mare regret

Cât a trăit, actrița Ioana Bulcă a fost discretă în ceea ce privește viața personală. Nu i-a plăcut niciodată să vorbească despre intimități și și-a protejat familia. Unicul ei fiu, Francesco Bulcă, și-a căutat tatăl mulți ani. Când i-a găsit mormântul, i-a lăsat un ultim mesaj. A luat ulterior legătura cu familia și, într-un final, a reușit să preia numele Capelletti, cel al tatălui său.
Dr. Francesco a povestit la un moment dat ce amintiri are cu tatăl său, care a fost marea iubire a Ioanei Bulcă. Acesta era italian și totodată inginer constructor: „Amintirile mele cu tata sunt puține. A murit în ‘73, ultima oară îl văzusem în ’72”.
Despre perioada comunismului, fiul actriței Ioana Bulcă își amintește bine. Dr. Francesco Capelletti a povestit că atât el, cât și mama sa, care l-a crescut singură, stăteau inclusiv la coadă la lapte. Asta deși ea era deja o mare actriță, dar fără niciun fel de privilegiu.
„Înainte de a merge la școală, stăteam la rând la lapte. Era greu, foarte greu. Mama n-a avut niciun privilegiu. M-a crescut singură, dar și eu am ajutat-o mult. Plus că nu am creat probleme și am reușit să ating toate obiectivele propuse. Revoluția m-a prins pe stradă, Piața Romană, Universitate, și nu am cerut certificat de revoluționar. Am zis că certificatul de revoluționar îl iau doar ăia care au murit și cei grav răniți”, a mărturisit Dr. Capelletti într-un interviu acordat evz.ro
Deși este un chirurg dedicat, iar încă de la începutul carierei lucrează la Spitalul Floreasca, fiul Ioanei Bulcă regretă și acum că nu a reușit să rămână în SUA pentru a practica meseria de doctor.
Spune că după ce a luat toate testele de echivalare, inclusiv un examen la Los Angeles și unul la Budapesta în 1995 și 1996, n-a găsit loc la chirurgie generală.
„Eram rezident în anul doi la acea vreme. Până la urmă, am renunțat. Am rămas cu certificatul pus în ramă. Regret teribil că nu am putut să practic chirurgia în SUA, să fi rămas acolo. Pentru că să mă fi dus, să învăț și apoi să mă fi întors să aplic aici ce-aș fi deprins în State, nu ține. Ce/cum să aplici aici? Păi, dacă faci vreo 15-20 de ani de chirurgie generală în America și apoi te întorci acasă, ți s-ar părea că ai venit pe altă planetă”, a mai dezvăluit Dr. Francesco Capelletti.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook