Când a intrat într-o relație cu judecătorul Rustin Petru Ciasc, fosta șefă a Tribunalului Caraș Severin, Gabriela Mariana Stuparu a crezut că e bărbatul vieții. Se pare că s-a înșelat amarnic.
Dragoste cu năbădăi în magistratură. Judecător reclamat de fosta parteneră, tot judecător, că a bătut-o în dormitor. Patru colegi s-au abținut să judece dosarul
Potrivit informațiilor oferite de luju.ro, povestea a început la începutul lunii august, când judecătorul Gabriela Mariana Stuparu, pensionată în anul 2017, l-a denunțat pe partenerul de viață, judecătorul Rustin Petru Ciasc, fostul presedinte al Tribunalului Caras-Severin, în prezent judecător în cadrul Secției penale a instanței, că a agresat-o fizic.
Mai mult, aceasta a cerut instanței să emită și un ordin de protecție împotriva lui. Doar că niciunul dintre colegii desemnați să judece, nu a rezolvat situația, oamenii legii preferând să se abțină. De asemenea, fosta judecătoare Stuparu spune că îi este teamă pentru viața ei, așa că nu mai iese pe stradă neînsoțită și se așteaptă ca în orice moment să fie din nou atacată.
Conform cererii de emitere a ordinului de protecție înregistrate în 3 august 2022 la Judecătoria Reșița, Rustin Petru Ciasc „s-a năpustit” asupra ei: „A intrat în forță în cameră și s-a năpustit asupra mea, lovindu-mă cu bestialitate cu palmele peste față, m-a tras de păr smulgându-mi părul din cap, m-a strâns de gât, aruncându-ma pe patul dormitorului, unde a continuat să mă lovească în zona feței”.
Se pare că lucrurile ar fi putut fi și mai grave, dar judecătoarea spune că fiul ei, în vârstă de 20 de ani, a aplanat conflictul. Imediat după nefericitul eveniment, Gabriela Mariana Stuparu a apelat la Serviciul Județean de Medicină Legală Caraș-Severin, care i-a emis un certificat medico-legal. La finalul cererii de emitere a ordinului de protecție, Stuparu a spus că va depune și plângere împotriva fostului partener de viață pentru lovire și alte violențe.
Cererea s-a respins
Pe 5 august 2022, cererea a ajuns la Judecătoria Reșița, dar a fost respinsă: „Respinge cererea formulată de către reclamanta STUPARU MARIANA GABRIELA, în contradictoriu cu pârâtul CIASC RUSTIN PETRU, ca neîntemeiată. Dispune plata sumei de 500 de lei, reprezentând onorariul avocatului din oficiu al pârâtului, din fondul Ministerului Justiției, către Baroul Caraș-Severin.
Cu apel în termen de 3 zile de la pronunțare, ce se depune la Judecătoria Reșița. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 05.08.2022”. Judecătoarea a atacat hotărârea în termenul legal, dar patru dintre judecătorii de la Tribunalul Caraș Severin, au formulat pe rând cereri de abținere de la judecarea cauzei. Și toate au fost admise.
„Cred că până la urmă o să se miște mai repede Înalta Curte decât cei de aici”
Contactată de Lumea justiției, Gabriela Mariana Stuparu a declarat că se aștepta ca situația să fie astfel, iar acum așteaptă soluția Curții de Apel. „Mă așteptam la Tribunalul Caraș-Severin, la primul termen, să se ia act de ea și să se trimită acolo unde am solicitat. S-a interpretat altfel, au început abținerile și acum aștept soluția Curții de Apel.
S-a stabilit ieri că dosarul se înaintează Curții de Apel întrucât nu poate fi soluționat aici fiindcă toată lumea se abține. Mă așteptam! Ca să evit astfel de discuții și să nu îmi pun în dificultate colegii și nici să nu existe niciun fel de suspiciuni asupra lor, am formulat și o cerere de strămutare ulterioară acestei cereri în care solicitam judecarea la o instanță dintr-o altă curte. Cred că până la urmă o să se miște mai repede Înalta Curte decât cei de aici”, susține ea.
„Nu am ce sa comentez pe un dosar aflat in curs, am normele deontologice care ma opresc sa fac asta”
La rândul său, judecătorul Ciasc a fost cât se poate de clar, afirmând că este un dosar care nu este public, așa că nu are nimic de comentat. „E foarte scurt punctul meu de vedere. Este un dosar care se judecă în camera de consiliu, nu este un dosar public, este un dosar pe rol.
S-a pronunțat o hotărâre în prima instanță, urmeaza să fie rezolvate niște incidente procedurale și să se stabilească instanța care va judeca cererea de apel. Ca atare, nu doresc să comentez un dosar aflat în curs de judecată, indiferent ca sunt sau nu parte. Este un dosar nepublic.
Informații puteți primi de la Biroul de informații și relații cu publicul de la instanța competentă. Altceva nu am ce sa va spun. În niciun dosar nu emit nicio părere. Repet, nu sunt purtător de cuvânt al instanței, sunt în acest dosar parte. Dar chiar dacă nu as fi parte, tot nu v-aș comunica. (…) Așteptați soluția de la tribunal”, a declarat acesta.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook