Simona Ionescu / Redactor Șef

E 6 decembrie, Sfântul Nicolae. Ce nu aveți voie să faceți în această zi

E 6 decembrie, Sfântul Nicolae. Ce nu aveți voie să faceți în această zi
Celebrat de toți creștinii, sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor dar și al celor sărmani și al fetelor necăsătorite, este cinstit pe data de 6 decembrie.

S-a născut în ținutul Lichiei și a primit de la Dumnezeu darul de a face minuni. Tradiții și superstiții de sfântul Nicolae.

6 decembrie, Sfântul Nicolae. Ce nu aveți voie să faceți în această zi

Tradiția spune că moș Nicolae le aduce daruri copiilor călare pe un cal alb. De asemenea, acesta are puterea de a-i salva pe marinari de la înec și totodată îi apără pe soldați în timpul războiului, dar și pe văduve. Pentru ca anul care vine să fie unul plin de belșug, s-a păstrat obiceiul ca pe 6 decembrie să fie aduse în case crengi de pomi fructiferi.

Acestea se pun în apă pentru a înflori până de Anul Nou. În unele regiuni din țară, fetele se adună în Ajunul Sfântului Nicolae și se apucă să facă plăcinte. Ulterior, acestea sunt mâncate de feciori.

Nu vă certați și nu vă contraziceți cu nimeni

Nimeni nu are voie ca de ziua sfântului Nicolae să fie zgârcit, pentru că acest lucru este considerat un păcat și atunci sfântul Nicolae se va supăra.

De asemenea, în această zi nu vă certați cu nimeni, nici măcar nu vă contraziceți. Altfel, se spune că veți avea un Crăciun trist. Pentru a avea noroc și prosperitate, primul lucru care trebuie să-l faceți pe 6 decembrie este să faceți un cadou unui sărac.

Dacă afară a nins, spălați fața cu prima zăpadă

Nu spălați și nu folosiți nici măcar mașina de spălat, pentru că este o ofensă adusă sfântului Nicolae. Dacă aveți prieteni sau cunoștințe triste, e bine să faceți orice vă stă în putință ca să le înseninați ziua. Dacă afară a nins, atunci spălați-vă fața cu prima zăpadă. E aducătoare de prosperitate și sănătate. Înainte de a vă pune ghetuțele la ușă, spuneți o rugăciune. Ajută să vă împliniți toate dorințele. La sate, de ziua sfântului Nicolae se fac pregătiri pentru Crăciun și Anul Nou și se repetă colindele.

Sursă foto: monitorul expres

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre