Biscuiți care sunt numiți „Zăpada topită”. Sunt fini și aromați

Biscuiți care sunt numiți „Zăpada topită”. Sunt fini și aromați
Biscuiții „Zăpada topită” sunt fini, sfărâmicioși, aromați și gustoși. Se prepară ușor și rapid, din cele mai simple ingrediente. Se fac repede și dispar rapid.

Gospodinele i-au numit biscuiți „Zăpada topită”. Așa arată: ca niște bulgărași de zăpadă care dispar imediat. Pot fi o gustărică dulce la cafea, la ceai sau, de ce nu?, când aveți chef de ceva dulce. Este ieftin și bun.

Biscuiți care sunt numiți „Zăpada topită”. Rețeta

„Zăpada topită”, este un desert fin. Este ușor de făcut, ieftin și foarte gustos! Gospodinele i-au numit biscuiți „Zăpada topită”. Asta pentru că se topesc imediat în gură și produc plăcere. Este ceea ce români spun că este ”curcubeu în cerul gurii”.

Se pot face chiar dacă nu sunteți experimentați în bucătărie și se folosesc ingrediente cunoscute, la îndemână. Nu este o rețetă de post, dar poate fi o gustărică pentru cei care care nu au prea mult timp pentru a sta în bucătărie.

Ingrediente

  • 250 g de unt moale;
  • 60 g de zahăr pudră (pentru decor);
  • 8 g de zahăr vanilat (opțional);
  • 2-3 linguri de suc de lămâie;
  • 80 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;
  • 4 linguri de amidon;
  • 400-420 g de făină.

Mod de preparare

  • Puneți untul moale (la temperatura camerei), zahărul pudră, zahărul vanilat, sucul de lămâie și uleiul rafinat de floarea-soarelui într-un bol adânc. Amestecați cu mixerul până la omogenizare.
  • Adăugați amidonul.
  • Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu spatula, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie neted, omogen, moale și nelipicios.
  • Lucrând pe masa presărată cu făină, divizați aluatul în 3 părți egale.
  • Întindeți fiecare bucată de aluat sub formă de baton gros.
  • Tăiați fiecare baton în trei bucățele.
  • Așezați bucățelele obținute pe tava tapetată cu hârtie de copt, punându-le cu secțiunea în sus.
  • Coaceți biscuiții timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.
  • Tăvăliți-i prin zahăr pudră, cât sunt fierbinți.
  • Lăsați-i să se răcească, după care serviți-i cu multă plăcere! Sunt într-atât de fini, încât pur și simplu se topesc în gură! Sursa și foto: retete-usoare.eu

Degețele de cartofi cu surpriză la mijloc.  Se fac atât de ușor!

Cea mai ușoară rețetă de paste. Se poate mânca în post