Simona Ionescu / Redactor Șef

E bătut în cuie! Cresc pensiile! Ce se va întâmpla cu bunicii noștri

E bătut în cuie! Cresc pensiile! Ce se va întâmpla cu bunicii noștri
După ce a analizat alături de Guvernul României majorarea pensiilor mici, Comisia Europeană a fost de acord cu creșterea acestora. Iată ce se va întâmpla cu bunicii.

După ce a discutat cu oficialii români, Comisia Europeană a fost de acord să fie majorate pensiile mici și pensia minimă a bunicilor. Nu s-a vorbit însă și despre eliminarea procentului de 9,4% din PIB pentru bugetul pensiilor.

Cât privește situația pensiilor speciale, Comisia Europeană le-a amintit guvernanților că cea mai bună treabă ar fi să refacă amendamentele. Reprezentații CE au solicitat Guvernului României să facă în așa fel încât să găsească o soluție pentru ca pensia specială să nu depășească ultimul salariu aflat în plată.

Pe de altă parte însă, Comisia Europeană a dat OK-ul privind impozitarea tuturor pensiilor speciale și susține că procentul de 15% propus de guvernanții noștri este prea mic. La rândul său, sursele spun că Executivul vrea să termine cu subiectul pensiilor speciale până în noiembrie anul acesta.

Cresc pensiile! S-a decis!

Comisia Europeană propune Executivului creşterea TVA 

Comisia Europeană nu e de acord nici cu măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu privind reducerile cheltuielilor bugetare. Reprezentanții CE au propus guvernanților creșterea TVA, altfel vor trebui impuse mai multe măsuri fiscale și taxe mai mari. Conform informațiilor oferite de Antena 3 CNN, Comisia Europeană a vorbit de creșterea TVA de la 19% la 21%, o singură cotă a TVA și impozitare progresivă pe salarii.

Comisia Europeană nu mai are încredere în oficialii români

Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, ca urmare a unor restanțe foarte mari, Comisia Europeană și-ar fi pierdut încrederea în oficialii români. După ce au avut loc negocierile de la Bruxelles despre PNRR, Marcel Ciolacu i-a chemat de urgență pe miniștrii care au negociat reformele din PNRR cu reprezentanții Comisiei Europene.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre