Simona Ionescu / Redactor Șef

E revoltător ce s-a întâmplat în închisoarea unde se află Elena Udrea, de Ziua Mamei! Blonda de la Cotroceni suferă cumplit

E revoltător ce s-a întâmplat în închisoarea unde se află Elena Udrea, de Ziua Mamei! Blonda de la Cotroceni suferă cumplit
Elena Udrea a avut parte de program special în pușcărie,  de Ziua Femeii. Așa cum știți, ea se află în Penitenciarul de femei Târgșor, județul Prahova.

Elena Udrea a beneficiat, azi, de un program deosebit comparativ cu restul zilelor de detenție. Ea va primi flori și, dacă dorește, se poate întâlni cu reprezentanți ai unor culte neoprotestante care vizitează penitenciarul în această zi. Un angajat al penitenciarului a dezvăluit, în exclusivitate pentru Impact.ro, că Elena Udrea, dar și celelalte aproximativ 1000 de femei de la Târgșor, vor avea parte de o zi specială de 8 Martie. Nu este inclusă în program vizita familiei. Elena Udrea suferă pentru că nu își poate vedea fetița și iubitul.

Ca orice copil, Eva Maria a primit dulciuri, portocale. Însă, fetița a fost mai încântată de trusa de machiaj pe care a găsit-o în ghetuțe

„Cu siguranță, femeile din închisoare vor primi flori. În ultimii ani s-a încetățenit practica asta. În plus, cele care doresc vor putea primi vizita unor reprezentanți ai unor culte neoprotestante, care își anunță din timp sosirea în asemenea zile, obținând toate aprobările necesare”, a declarat sursa din interior.

Neoprotestanții le vizitează pe femei de 8 Martie

Reprezentanții cultelor neoprotestante le oferă deținutele șansa de a petrece timp altfel decât în celelalte zile. „Pocăiții nu vin niciodată cu mâna goală. Oferă reviste și materiale religioase. Dar se întâmplă să vină și cu tot felul de cadouri, constând de cele mai multe ori în diverse obiecte vestimentare, de dimensiuni mici și medii. Iar asta le bucură pe deținute! Mai ales că și stau de vorbă cu oamenii. Vorbesc despre aproape orice, de la subiectele banale ale zilei, cu bârfele ei, ca să le numim astfel, la lucrurile legate de Dumnezeu”.

Penitenciarul Târgșor

De Ziua Femeii, Elena Udrea nu va primi supliment alimentar sau timp în plus la programul zilnic de plimbare. Acest lucru se întâmplă  doar în zilele marilor sărbători religioase, cum ar fi Crăciunul sau Paștele, prin ordin al ministrului de resort sau al comandantului unității de detenție.

Elena Udrea, condamnată la șase ani cu executare, în „Dosarul Bute”

Fost consilier prezidențial și fost ministru al Transporturilor, Elena Udrea a fost condamnată, în aprilie 2022, la șase de închisoare cu executare. Ea a fost găsită vinovată în așa-numitul „Dosar Bute”, cel legat de organizarea unei gale cu participarea fostului mare campion român de box. Faptele care au fost reținute în sarcina sa sunt luare de mită și abuz în serviciu. În același dosar avea să fie condamnat și Rudel Obreja, președintele Federației Române de Box, la acel moment.

Gala Bute

Amintim că la pronunțarea sentinței, Elena Udrea nu se mai afla în țară, fiind reținută la granița dintre Bulgaria și Grecia. Timp de mai bine de două luni a încercat să convingă instanțele bulgărești că nu e vinovată și că nu există condiții moderne de detenție pentru femei în România. Însă, după 64 de zile de detenție în țara vecină, Elena Udrea a fost adusă sub pază la Vama Giurgiu-Ruse, fiind predată autorităților române, la data de 16 iunie 2022, dată de la care a fost încarcerată la Penitenciarul de femei Târgșor.

Sursa foto: Instagram / Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre