Simona Ionescu / Redactor Șef

Edward Sanda a reinterpretat șlagărul secolului XX. Vă place versiunea modernă?

Edward Sanda a reinterpretat șlagărul secolului XX. Vă place versiunea modernă?
Edward Sanda muncește de zor și are succes după succes, și profesional și sentimental. De data asta, a reinterpretat un mare șlagăr românesc al secolului XX.

Toate merg ca pe roate pentru tânărul artist Edward Sanda. Are doar 23 de ani, dar este considerat o mare vedetă, cu premii și piese în topuri. Și sentimental o duce bine, tocmai și-a cerut de soție iubita, pe Cleopatra Stratan.

Edward Sanda a reinterpretat șlagărul secolului XX

Edward Sanda le-a pregătit fanilor săi o surpriză, o adaptare a celebrei piese „Drumurile noastre”, interpretată de Dan Spătaru. „Am încercat să aduc un sound nou, adaptat tinerei generații, tocmai pentru că îmi doresc foarte mult ca și cei de-o vârstă cu mine să se bucure de muzica bună a părinților noștri și să nu uite aceste minunate melodii”, a spus Edward Sanda. Piesa este pe YouTube de două zile.

Artistul a dorit să împletească vechiul cu noul și să creeze o legătură mai puternică între generații, astfel încât a îmbinat refrenul original cu versuri compuse de el, la care a lucrat timp de o săptămână. „Mi-am dorit de asemenea să creez ceva diferit, să abordez tema piesei și din viziunea mea. Așa că nu veți asculta un simplu cover!”, a mai spus artistul.

Povestea șagărului ”Drumurile noastre”

Dan Spătaru a fost prima mare vedetă de la noi. O voce inconfundabilă, memorabilă, o ținută de vedetă internațională. Toate piesele lui Dan Spătaru au fost șlagăre. Cine nu știe ”Toate drumurile noastre”, ”Măicuță, îți mulțumesc”, ”Trecea fanfara militară” ori ”Țărăncuță, țărăncuță”? Avea 28 de ani când a ajuns în Cuba, la un festival internațional de muzică ușoară. A fost aplaudat 16 minute și 19 secunde în Cuba și așa a intrat în Cartea Recordurilor.

Aproape toate cântecele interpretate de Dan Spătaru au fost șlagăre. Cum a apărut ”Drumurile noastre” a povestit Sida Spătaru, soția artistului. De câțiva ani, Dan Spătaru căuta un nou șlagar. Asculta muzica străină, doar-doar va auzi o melodie care să îl inspire.

În anul 1984, un prieten i-a dat o casetă cu muzică sârbească. „I-a plăcut o piesă și a zis imediat: «Acesta va fi șlagărul meu!» Când am auzit-o, nu-mi venea să cred că Dan poate să facă o piesă bună din acea melodie, care era cântată, foarte anemic, de un anonim sârb”, a povestit Sida Spătaru. Dan Spătaru a scris și rescris versuri timp de trei zile, și trei nopți până când s-a declarat mulțumit.

Oriunde ar fi cântat, publicul cerea iar și iar această melodie. ”Inițial, piesă s-a numit «Drumurile», dar toți oamenii au rămas cu ideea că melodia se numește «Drumurile noastre». Așa a intrat în memoria colectivă și așa va rămâne”, a povestit Sida Spătaru.

Toti românii din Diaspora voiau să asculte doar această piesă. La un moment dat, Dan Spătaru n-a vrut să o mai cânte. Avea și alte melodii, dar publicul dorea să audă cântecele cu care a copilărit”, spunea Sida Spătaru.


Fost solist de la 3 Sus Est, în stare gravă la ATI. Medic: „Starea lui nu e foarte bună”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre