Simona Ionescu / Redactor Șef

Elena Udrea, furioasă că pentru ea nu există dreptul de a-și vedea fiica. Vine cu exemple!

Elena Udrea, furioasă că pentru ea nu există dreptul de a-și vedea fiica. Vine cu exemple!
Elena Udrea a cerut în mod repetat permisii pentru a-și vedea fiica, însă toate i-au fost refuzate. Mai mult decât atât, instanța care i-a refuzat acum dreptul de a-și vedea fiica în prima zi de școală, este aceeași care a dat voie interopului din Clanul Caranilor să plece în Grecia de ziua lui de naștere.

În câteva zile fiica Elenei Udrea va trăi un moment important în viața ei: prima zi de școală. Fetița intră în clasa 0 pe 9 Septembrie, iar Elena Udrea și-a dorit mult să fie alături de ea în această zi. Nu i s-a acordat însă permisie, așa cum Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) i-a refuzat și celelalte permisii solicitate în trecut. 

Ultima decizie a conducerii Penitenciarului Târgșor a fost să nu îi permită fostului ministru al Turismului să  participe, câteva ore măcar, la deschiderea anului școlar, în septembrie. E uluitor, atâta vreme cât unui celebru interlop, liderul clanului Caranilor, un judecător i-a permis să plece în Grecia ca să-și serbeze ziua!

S-a spus că a cerut permisie pentru ziua soțului, dar adevărul e altul 

Deși s-a scris pe un site că Elena Udrea a cerut permisie pentru ziua de naștere a soțului, lucrurile stau de fapt altfel. Fostul ministru a clarificat personal situația. 

„1. De fiecare dată când am cerut permisiune a fost doar pentru a fi cu fetița mea, fie când a împlinit trei, patru sau cinci ani, fie când a terminat grădinița sau de Crăciun și Paște. Niciodată nu am solicitat să fiu lăsată să particip la aniversarea soțului ori a altcuiva din familie.   

Elena Udrea încearcă din răsputeri să își vadă fiica, dar toate permisiile îi sunt refuzate

2. În cei doi ani și jumătate de când stau abuziv în pușcărie și execut o pedeapsă ilegală, deși am îndeplinit condițiile și am fost propusă conform legii de mai multe ori, NU MI S-A APROBAT NICI O PERMISIUNE!”, a transmis Elena Udrea, pe rețelele sociale. 

Elena Udrea dă vina pe directorul ANP pentru situație 

„3. Chiar dacă legea prevede într-adevăr că recompensele, din care face parte și permisiunea, nu sunt un drept așa cum sunt dreptul la convorbiri online, pachet, vizite etc., totuși legiuitorul explică faptul că unul din argumentele acordării permisiunilor este tocmai respectarea și exercitarea în concret a dreptului fundamental de a păstra legătura cu familia (deci cu atât mai mult cu un copil de cinci ani). 

Acest argument a fost amplu explicat directorului ANP de către avocatul poporului, la sesizarea mea, în recomandarea nr. 5 din 3.01.2024, ignorată de acest Dan Halchin, care este ținut în fruntea ANP de mai bine de 10 ani, cu rezultate dezastruoase (…)

Eva Maria, fiica Elenei Udrea, își alină dorul de mamă cum poate

Ca urmare, singura chichiță de interpretare juridică a textului legii de către instanța de la Ploiești nu poate să bată principiul respectării interesului superior al copilului de a fi cu mama lui, recunoscut în toate tratatele internaționale la care România a aderat, din păcate doar formal”, a continuat fostul ministru. 

Avocata Elenei Udrea cere respectarea legilor internaționale 

„Având în vedere această lipsă de concordanță a legii românești cu recomandările ferme internaționale, avocata mea, Silvia Uscov, a cerut tocmai ca instanța de judecată să aplice cu prioritate tratatele internaționale, CEDO, ONU și să suplinească astfel carența legii noastre, care nu dă doi bani pe educația și chiar viața unui copil.

Elena Udrea cere respectarea tratatelor internaționale în materie de drepturi acordate mamelor

În plus, este vorba de aceeași instanță de judecată de la Ploiești, care a fost sensibilă la suferința de a sta în arest a fraților criminali de la Padina și i-a lăsat la domiciliu să petreacă cu lăutari, sau drepturile interlopilor precum Caranii de a merge cu familia în afara țării”, a mai argumentat Elena Udrea. 

Fiica Elenei Udrea suferă enorm după mama ei

Și Adrian Alexandrov, soțul Elenei Udrea, s-a arătat revoltat de situație. Alexandrov a subliniat că este forțat să își mintă zilnic fiica, punând vina pe deciziile luate de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). Acest lucru în timp ce micuța suferă enorm după mama ei, pe care nu o poate vedea. Pe partea cealaltă, Elena Udrea este și ea de neconsolat, după ce i s-a refuzat recent, din nou, permisia. 

„Eu ce ar trebui să fac pentru a-i fi alături fetiței mele de cinci ani în prima ei zi de școală pe 9 septembrie? Pentru că, deși am muncit, am participat la toate activitățile, oricât de inutile, toată vara, ca să strâng din nou creditele cerute de Halchin (n.r. directorul ANP), unde am fost din nou propusă pentru permisiune, încă o dată, ieri, cererea mea a fost respinsă”, a conchis Elena Udrea. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre