Simona Ionescu / Redactor Șef

Elena Udrea, mai demnă ca bărbații! Pușcăria nu o doboară, însă plânge încontinuu de dorul fiicei: „Sper să înțeleagă…”

Elena Udrea, mai demnă ca bărbații! Pușcăria nu o doboară, însă plânge încontinuu de dorul fiicei: „Sper să înțeleagă…”
De câțiva ani, Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul Târgșor, acolo unde ispășește o pedeapsă de șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Deși ar avea dreptul  la permisii, acesteia nu i se acordă. Udrea pare să fie excepția de la lege și dreptul ei legal e la cheremul comisiei de la Administrația Penitenciarelor.

Chiar dacă e vizitată cât de des permite legea de iubitul ei și de fiica lor, Eva Maria, Elena Udrea e conștientă de ce va urma și se pregătește pentru cele mai dureroase momente. Își pune, totuși, speranța într-o PSD-istă care i-a făcut promisiunea că o va ajuta.

De când a fost condamnată, ea primește lovitură după lovitură. Deși fiica ei era foarte mică atunci când a ajuns după gratii, autoritățile nu au fost impresionate și nu au lăsat-o acasă. Mai mult, deși are, conform legii, ca orice deținut, dreptul la permisii, acestea nu i se acceptă. Este motivul pentru care Elena Udrea a și dat în judecată, anul acesta, penitenciarul.

Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea este „mamă și tată” pentru fiica lor (Instagram)

Mai mult, lunile trecute, Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pronunțarea unui verdict privind cererea de revizuire a dosarului Elenei Udrea în cazul „Gala Bute”. Data stabilită a fost 16 septembrie, conform minutei instanței. Această cerere de revizuire vine în contextul în care Elena Udrea contestă condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare, pe care o ispășește în prezent.

Prin această revizuire, fostul ministru al Turismului speră în reducerea pedepsei sau chiar eliberarea ei, fiindcă ancheta DNA nu a putut dovedi clar că ea a luat bani drept mită pentru organizarea galei respective.

Blonda de la Cotroceni se pregătește pentru ce e mai rău

Reporterii Spynews.ro au aflat că Elena Udrea și deținutele de la Târgșor ar fi fost vizitate de către Laura-Mihaela Moagher, senator PSD în Comisia Juridică a Senatului României. Aceasta a discutat cu femeile care sunt acolo și inclusiv cu Udrea. Senatoarea și fostul ministru s-au întâlnit într-un atelier de lucru, iar discuția a fost una deschisă.

Elena Udrea i-a mărturisit că se pregătește pentru cele mai grele momente. Fiica ei, Eva Maria, care a absolvit grădinița vara aceasta, va începe școala, iar Elena Udrea este convinsă că nici de data aceasta nu va primi permisiunea de a participa.

În iunie, fostul ministru a publicat pe rețelele sociale imagini de la ceremonia de absolvire a grădiniței de către fiica ei și a menționat că Eva Maria a fost singurul copil a cărei mamă  nu a putut participa.

Elena Udrea își pune speranța într-o PSD-istă

Senatoarea Laura-Mihaela Moagher le-a spus reporterilor că Elena Udrea suferă după fiica ei. „Cea mai mare greutate pe care o duce… povară pe care o duce… este faptul că este departe de fiica ei, faptul că nu poate să fie alături de ea în zilele importante, și mai ales că începe prima zi de școală și știți foarte bine ce înseamnă pentru un copil prima zi de școală”, a declarat reprezentanta Comisiei Juridice a Senatului României, pentru sursa citată.

Eva Maria, fiica Elenei Udrea va începe, în septembrie, școala (Instagram)

Alte probleme, Elena Udrea nu a avut de semnalat. Femeie puternică, aceasta nu s-a plâns niciodată de condițiile de detenție.

Ce promisiune i s-a făcut Elenei Udrea

Laura-Mihaela Moagher a anunțat că, după întâlnirea cu fostul ministru și cu celelalte deținute, a luat decizia de a face o interpelare oficială către ministrul Justiției, în ceea ce privește situația Elenei Udrea. „Sper să înțeleagă pentru că este și dânsa mamă”, a mai spus senatoarea. Ea apreciază că ar trebui insistat mai multe pe aceste drepturi ale femeilor și relaționarea lor cu copiii, atâta vreme cât nu au comis crime sau alte fapte cu violență.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre