Elena Udrea rămâne fără o parte din avere. ANAF face din nou demersuri de recuperare a prejudiciului

Pe lângă condamnarea la închisoare în dosarul Gala Bute, statul român a decis și recuperarea prejudiciului de aproximativ 3 milioane de Euro. În acest sens, Udrea a plătit 5 milioane de lei, iar mai multe bunuri deținute de Elena Udrea au fost puse sub sechestru, iar ANAF a efectuat demersuri în trecut pentru vânzare și recuperarea banilor.
Acum, Elena Udrea rămâne din nou fără o parte din avere, căci Direcția Regională a Finanțelor Publice Ploiești scoate la licitație o serie de terenuri. Este vorba despre aproximativ 40 de hectare de teren deținute de fostul ministru în județul Călărași.
Elena Udrea deține 19 terenuri extravilane, cu o suprafață totală de peste 400 de mii de metri pătrați, aflate în localitățile Sohatu, Sărulești și Gurbănești din județul Călărași. Prețurile de pornire stabilite pentru licitație sunt între 11.000 de lei și 300.000 de lei, în funcție de dimensiunea parcelelor.
Cel mai mare teren este cel din Gurbănești, cu o dimensiune de 62.000 de metri pătrați, care este scos la licitație pentru suma de 300.000 de lei. O altă parcelă, care are 40.000 de metri pătrați și se află în Sohatu, pornește de la aproape 200.000 de lei.
Cei interesați trebuie să depună o serie de documente și garanții, precum și o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă că ofertantul nu este o persoană interpusă a debitorului. În cazul în care bunurile nu sunt vândute la prima licitație, statul va organiza ulterior încă una, în cadrul căreia valoarea terenurilor va fi scăzută cu 25%.
Nu este prima dată când autoritățile scot la vânzare bunuri ale Elenei Udrea pentru a recupera prejudiciul. În 2024, au fost deja valorificate 25% din acțiunile EuroHotels Grivița, mai multe terenuri din zona Străulești a Sectorului 1 și două autoturisme.
Elena Udrea se află în acest moment la Penitenciarul Târgșor, unde așteaptă judecarea contestației depusă de DNA, după ce Judecătoria Ploiești a admis recent cererea sa de liberare condiționată, iar comisia din penitenciar a emis un aviz favorabil în acest sens.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook