Simona Ionescu / Redactor Șef

Elena Udrea, veste proastă despre averea ei. Unii se pot îmbogăți

Elena Udrea, veste proastă despre averea ei. Unii se pot îmbogăți
În urma condamnării în dosarul Gala Bute, s-a stabilit că Elena Udrea trebuie să plătească și aproximativ 8 milioane de lei, cu titlu de despăgubiri. În încercarea de a recupera prejudiciul, bunurile acesteia au fost scoase la licitație de către ANAF. Instituția se chinuie pentru a doua oară să vândă terenurile fostului ministru, după ce prima oară nu a avut succes.

Se alege praful de averea Elenei Udrea, dar unii se pot îmbogăți, cumpărându-i din bunuri cu sume sub prețurile pieței.

În timp ce Elena Udrea este la închisoare, unde îndeplinește o pedeapsă de 6 ani cu executare în dosarul Gala Bute, ANAF încearcă din răsputeri să recupereze prejudiciul în valoare de 8 milioane de lei. În cadrul primei licitații, instituția a reușit să vândă o mașină Mercedes de 25.400 de lei și un Fiat 500 care i-au aparținut Elenei Udrea. 

A doua oară, ANAF a scos la licitație terenurile acesteia din din Sectorul 1, București, strada Constantin Godeanu, pentru suma de 2,2 milioane de lei. Încercarea a eșuat însă, căci suma minimă cerută de stat nu a stârnit interesul nimănui. 

ANAF face din nou licitație și reduce prețul la 50% 

În încercarea de a găsi doritori pentru terenuri, ANAF organizează o a treia licitație, ce reprezintă practic a doua încercare de a găsi cumpărători. Văzând că nu a funcționat varianta cu 2,2 milioane de lei, instituția a făcut o reducere de 50% a prețului, în speranța că va reuși să găsească un client pentru cei peste 5.000 metri pătrați pe care Elena Udrea îi deține. 

Licitația va avea loc pe data de 6 iunie, iar prețul de pornire va fi de 1,1 milioane de lei, la care se adaugă TVA de 19% la valoarea finală: „Am scos la licitaţie 6 terenuri, bunuri ale doamnei Elena Udrea, pentru a recupera prejudiciul din dosarul penal Gala Bute, valoarea acestor terenuri este de 3,29 milioane lei, toate amănuntele legate de această licitaţie le găsiţi pe site-ul ANAF.

ANAF se chinuie să recupereze prejudiciul adus de Elena Udrea

La fel, sunt scoase şi două autoturisme aparţinând tot debitoarei. Este vorba despre un Fiat 500 de 35.000 lei şi un Mercedes, cred că de 37.971 lei. Mi-aş dori ca cât mai multă lume să meargă pentru a creşte preţul acestor bunuri, ca să putem să ne recuperăm prejudicial pe care îl avem în acest dosar”, spunea Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, în urmă cu ceva timp.  Mașinile au fost vândute cu mult sub prețul de pornire. Adevărate chilipiruri.

Elena Udrea are de plătit un prejudiciu enorm 

La începutul lunii aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată definitiv pentru faptele penale care se regăsesc menționate în dosarul „Gala Bute”. A primit șase ani de închisoare cu executare și datoria de a plăti peste 8 milioane de lei, cu titlul de despăgubiri.

Mai mult decât atât, Elena Udrea trebuie să restituie aproape 3 milioane de euro, cu titlul de despăgubiri civile, către Autoritatea Națională pentru Turism, încă 600.000 de euro către Corin Boianu și 300.000 de euro către Adrian Gărdeanu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre