Simona Ionescu / Redactor Șef

UPDATE. Eveniment unic în București. Un elicopter american a pierdut brusc din altitudine și a rupt doi stâlpi de curent

UPDATE. Eveniment unic în București. Un elicopter american a pierdut brusc din altitudine și a rupt doi stâlpi de curent
Joi, 15 iulie 2021, un elicopter american a fost obligat să aterizeze forțat în Piața Charles de Gaulle. Ce s-a întâmplat.

UPDATE. Elicopterul a fost transportat, pe șosea, în această seara.

Un elicopter american a aterizat forțat pe o stradă din Capitală. Care a fost motivul.

Eveniment unic în București. Un elicopter american a pierdut brusc din altitudine și a rupt doi stâlpi de iluminat public

Veniți în România la antrenamente, militarii americani au avut parte de o situație neplăcută. Un elicopter a fost obligat să aterizeze în Piața Charles de Gaulle în timp ce participa la un exercițiu. Este vorba de un aparat Black Hawk care aparține Statelor Unite ale Americii, ce a suferit o defecțiune tehnică. În urma acesteia, elicopterul a lovit doi stâlpi de iluminat public.

O mașină a fost avariată

Stâlpii au fost pur și simplu retezați și au ajuns pe șosea. De asemenea, o mașină a fost ușor avariată. În cel mai scurt timp, polițiștii au oprit traficul. Din fericire, nu au fost victime. Lumea din jur, aflată la acel moment acolo, s-a panicat însă nu s-au înregistrat incidente.

Elicopterul se pregătea pentru Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, care are loc pe data de 20 iulie. Antrenamentul fusese anunțat printr-un comunicat de presă, luni.

Din ce se cunoaște până acum, așa ceva nu s-a mai întâmplat în Capitală.

Se așteaptă explicații în următoarele ore de la Ministerul Apărării.

Sursă foto: evz, libertatea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre