Simona Ionescu / Redactor Șef

Evitați să comandați așa ceva de pe aplicațiile tip Glovo sau Bolt! Aceste preparare culinare sunt de evitat

Evitați să comandați așa ceva de pe aplicațiile tip Glovo sau Bolt! Aceste preparare culinare sunt de evitat
Ați avut o zi lungă la serviciu, sunteți obosit și ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să petreceți o oră pe un aragaz încins pentru a vă pregăti cina? Comandați mâncare, dar aveți grijă la aceste preparate culinare.

Uneori, după o zi lungă, tot ce vreți să faceți este să comandați mâncare, de care să vă bucurați în timp ce stați pe canapea și vă relaxați. Unele preparate culinare vă pot crea probleme.

Nu lăsați mâncarea adusă de curier mai mult de două ore fără să o consumați

Ați comandat mâncare, a venit curierul, dar v-ați luat cu treabă și ați uitat să mâncați? Aveți grijă să nu stea pe masă mai mult de două ore. Specialiștii spun că riscați să vă îmbolnăviți, pentru că la temperaturi ridicate preparatul se poate strica destul de repede.

Dacă știți că nu aveți timp să mâncați imediat ce primiți pachetul, puneți în frigider, dar țineți cont de faptul că va trebui încălzită. În cele mai dese cazuri, mâncare este adusă în recipiente de plastic pe care multe persoane le păstrează. Specialiștii spun că acestea se aruncă imediat la gunoi după ce produsul se consumă.

Nu optați pentru fructe de mare

Fructele de mare sunt mult iubite de români, însă ar fi bine ca acestea să fie comandate la restaurant, nu acasă. Calamarii sunt extrem de gustoși, dar s-ar putea să aveți o experiență neplăcută dacă optați pentru această delicatesă. Pe cât de gustoși sunt la câteva minute după ce au fost pregătiți, dacă stau prea mult timp până sunt mâncați capătă o textură cauciucată.

Sushi vegeterian este o opțiune potrivită

Acest lucru se întâmplă la mai multe tipuri de fructe de mare, care dacă stau prea mult timp până să fie consumate, vor avea un gust sau o textură neplăcută. Nu comandați nici ouă, indiferent cât de poftă v-ar fi, pentru că nu veți ști cât de proaspete sunt. Dacă aveți poftă de o friptură suculentă, savuroasă, atunci aprindeți grătarul și începeți să o faceți singuri grătarul, pentru că o friptură livrată la domiciliu vă va dezamăgi cu siguranță.

Nu optați nici pentru chiftele!

Un nu hotărât chiftelelor și micilor

Sub nici o formă nu trebuie să cereți să primiți la pachet chiftele, mici, sarmale sau orice conține carne tocată. Riscați să faceți toxiinfecții alimentare. Specialiștii spun că atunci când comandați de la un local sushi la pachet, este posibil să nu primiți peștele pe care l-ați crezut.

Cel mai bine este să comandați sushi doar de la un restaurant despre care știți că se aprovizionează cu pește local sau să optați pentru sushi vegetarian. Există două probleme și cu sandvișurile cu ouă și salată de ton din restaurante. De obicei sunt bogate în grăsimi, deoarece sunt întotdeauna supraîncărcate cu maioneză, și se pot strica ușor dacă nu sunt păstrate la temperaturi scăzute sau consumate imediat.

Alimentele prăjite sunt o mare greșeală!

Alimentele prăjite, capcana supremă

Potrivit Lianei Werner-Gray, bucătar specializat în alimentație naturală și autoare a cărții The Earth Diet, ignorați toate alimentele prăjite din meniurile de mâncare la pachet. „Cel mai probabil, acestea sunt prăjite în ulei de slabă calitate, modificat genetic, care ne înfundă porii, creează tot felul de probleme ale pielii și ne poate face să ne simțim leneși zile întregi. (…)

Sunt capcana supremă a grăsimilor – cu excepția cazului în care sunt de fapt gătite în uleiuri de înaltă calitate, cum ar fi uleiul de nucă de cocos extravirgin, uleiul de alune tigrate, uleiul de canola non-OMG sau uleiul de măsline”, a explicat aceasta.

Un smothie la care ați visat se poate și se va topi în timpul transportului și nu e opțiunea sănătoasă, pentru că tinde să fie bogat în zahăr și să aibă și îndulcitori adăugați. Dacă aveți un blender, durează doar câteva minute să vă pregătiți un produs extraordinar, fără prea multă muncă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre