Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Așa arată acum casa ororilor, unde Gheorghe Dincă le-a ars pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. E imposibil să nu o remarci – Foto

Exclusiv. Așa arată acum casa ororilor, unde Gheorghe Dincă le-a ars pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. E imposibil să nu o remarci – Foto
În urmă cu câțiva ani, România era zguduită de crimele odioase comise de Gheorghe Dincă, un bărbat în vârstă de 66 de ani la acea vreme, din Caracal. La șase ani distanță, casa ororilor, în care Dincă le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, este total schimbată.

Felul în care au fost ucise Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, două tinere adolescente, a provocat șoc și indignare în 2019. Gheorghe Dincă a luat-o pe Luiza Melencu la ocazie în Caracal în luna aprilie a acelui an. Conform anchetei procurorilor, după ce a ținut-o trei zile sechestrată, timp în care a violat-o sistematic, a bătut-o și a legat-o cu lanțuri de pat, „monstrul din Caracal” a omorât-o în bătaie. 

Pentru a-și ascunde crima, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deținea în curtea casei sale. Doar trei luni mai târziu, o altă tânără, Alexandra Măceșanu, a avut aceeași soartă. Fata a fost răpită prin aceeași metodă, urcându-se în mașina lui Dincă fiind convinsă că merge acasă. A fost ținută sechestrată, răpită și bătută timp de două zile  în „casa ororilor”. 

Alexandra Măceșanu a sunat la 112, dar autoritățile au eșuat în a o salva 

Înainte de a fi omorâtă, Alexandra a reușit să sune la 112. Sistemul polițienesc însă a dat-o în bară atunci cu intervenția rapidă. În ciuda rugăminților disperate ale tinerei, autoritățile au eșuat lamentabil în a-i salva viața. Alexandra a fost omorâtă la scurt timp și ulterior arsă de Dincă în același butoi din curte în care, au concluzionat anchetatorii, sfârșise și trupul fără viață al Luizei Melencu. 

Curtea în care Gheorghe Dincă le-a ars trupurile celor două fete într-un butoi

O zi mai târziu, Dincă a fost arestat. Anul trecut, monstrul din Caracal a primit și sentința: 30 de ani de închisoare pentru crimele odioase comise. 

Natura și-a intrat în drepturi pe proprietatea lui Dincă 

La șase ani după crimele cumplite, casa în care s-au consumat ororile pare de nerecunoscut. Părăsită și tăcută, sub sechestrul procurorilor, proprietatea a rămas neatinsă de mâna omului, dar nu și de cea a naturii. Construcția impunătoare, cândva mândră și rece, a fost înghițită de o verdeață implacabilă, ca și cum pământul ar fi hotărât să îmbrace tăcerea cu o mantie de iarbă și iederă.

Casa lui Dincă din Caracal este părăsită, iar natura și-a cerut drepturile

Ca un judecător tainic, natura a revendicat locul, curățându-l de umbrele trecutului și încercând, într-o dreptate poetică, să spele răul. Iedera s-a cățărat pe ziduri ca niște brațe verzi care ascund ruina, iar iarba a năpădit gardul, încercând să închidă în sine povestea. Acoperișul abia mai răzbate printre frunzele ce vor să-l înghită, lăsând loc unei tăceri absolute, unde doar vântul și freamătul frunzelor mai vorbesc despre o dreptate care a venit în felul ei. 

Dincă își va petrece restul zilelor în închisoare 

Pentru Gheorghe Dincă, dreptatea a venit pe un alt drum. După ani de investigații și procese care au ținut o țară întreagă cu sufletul la gură, „monstrul” din Caracal a primit sentința: 30 de ani de închisoare pentru crimele îngrozitoare pe care le-a comis. 

În timp ce zidurile casei sunt acum înghițite de natură, Dincă își va petrece restul zilelor în închisoare

De curând, Dincă i-a trimis bunicului Luizei o scrisoare din pușcărie. Îl cheamă în vizită la el ca să-i spună adevărul, zice el acum. Conform variantei de acu, el susține că fetele trăiesc și știe unde pot fi găsite. Bunicul însă nu crede și spune că e o nouă strategie a criminalului.

Deși zidurile casei sale sunt acum înghițite de natură, iar tăcerea domnește acolo unde odată răsunau strigăte de disperare, dreptatea umană și-a urmat cursul. Dar timpul nu-i va oferi eliberare. În spatele gratiilor, Dincă își va petrece restul zilelor, purtând povara faptelor sale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri