Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Carmen Iohannis a copiat rochia unei regine, pentru a o impresiona pe Jill Biden

Exclusiv. Carmen Iohannis a copiat rochia unei regine, pentru a o impresiona pe Jill Biden
Prima doamnă a României s-a întâlnit astăzi cu prima doamnă a Statelor Unite ale Americii. Amândouă au purtat ținute interesante, însă Carmen Iohannis a preferat să poarte o rochie... copiată.

Prima doamnă a SUA și prima doamnă a României, alături de Klaus Iohannis, s-au întâlnit, iar imagini de la acest eveniment au fost publicate pe contul de Facebook al președintelui nostru.

Cele două doamne au purtat ținute interesante, atinse de trendul actual al imprimeurilor florale. Trend pe care, totodată, Jill Biden îl etalează de mai mulți ani. Rochiile celor două par fi custom-made, însă cea a lui Carmen Iohannis a ieșit cu totul din tipare. Un amănunt deosebit poate fi scos în relief, și anume faptul că ținuta lui Carmen Iohannis pare a fi „o copie” a ținutei etalate de Regina Matilda a Belgiei.

Rochia roșie cu imprimeu albastru electric a fost purtată la expoziția de sculptură „Vormidable” pe 20 mai 2015 la Haga, Țările de Jos. A fost creată de casa de modă belgiana Natan și a primit aprecieri notabile în presa de modă din întreaga lume. 

„Matilda a Belgiei e culoarea monarhiei”, titra presa internațională în urma acestei apariții.

Mai mult, nu doar rochia e profund asemănătoare, ci chiar și buchetul de flori pregătit de serviciul de protocol este în linie cu cel ținut de Alteță la evenimentul din 2015.

Unde merg doamnele azi

Pe agenda zilei de sâmbătă, Jill Biden are o vizită la o școală din Capitală unde au fost primiți elevi ucraineni refugiați. Duminică, soția lui Joe Biden va pleca spre Slovacia, unde va onora „Ziua Mamei”, celebrată pe 8 mai în SUA, alături de femeile și copiii din Ucraina care au fugit din calea războiului.

Jill Biden a vizitat deja baza militară „Mihail Kogălniceanu”, unde se află soldați americani. Prima doamnă le-a adus din SUA, cu aeronava prezidențială Air Force 2, circa 20 de litri de ketchup, potrivit Infoactual.ro

Jill Biden are foarte multe lucruri în comun, din punct de vedere profesional, cu Carmen Iohannis. Cele două sunt profesoare de Limba Engleză și au continuat să predea chiar și după ce soții lor au devenit lideri de stat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre