Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv! Din casa tatălui lui Abi Talent mascații au ridicat și niște obiecte banale! Motivul e șocant! Ce făceau cu…? Video

Exclusiv! Din casa tatălui lui Abi Talent mascații au ridicat și niște obiecte banale! Motivul e șocant! Ce făceau cu…? Video
La perchezițiile din casa părintească a lui Abi Talent, mascații de la DIICOT au găsit mai multe obiecte și sume de bani importante. Printre lucrurile ridicate de oamenii legii se numărau și mai multe lumânări. Iată de ce au fost luate

Abi Talent este un tânăr artist care a s-a făcut remarcat printr-un scandal cu celebrul Alex Velea. Cei doi și-au adus injurii în spațiul online, iar asta i-a atras public puștiului Abi.

Zilele trecute, familia lui Abi Talent a fost percheziționată și săltată de mascați după ce s-a demarat cercetarea lor într-un dosar de proxenetism și înșelătorie. Gruparea era formată din mai multe persoane, printre care tatăl artistului, unchiul lui Abi și două femei care pretindeau că sunt vrăjitoare. La percheziții, mascații au găsit sume mari de bani, dar au confiscat și mai multe obiecte pe perioada cercetărilor.

Printre aceste obiecte se numără și câteva lumânări mari, groase, de culoare neagră, care par a fi folosite parțial. Ce motiv au avut oamenii legii să ridice aceste banale obiecte de decor?

Se pare că una dintre metodele preferate ale traficanților de droguri este de a ascunde substanțele în lumânări. Adesea, aceștia pun cristale de metamfetamină în ceară de culoare închisă și dau forma unui obiect de decor precum lumânările de cameră. O dată topite, din lumânări se pot extrage drogurile.

Lumânările confiscate se pot vedea în clipul furnizat de Polița Română:

Nu se știe până la acest moment dacă în lumânările familiei lui Abi Talent s-au găsit substanțe ilegale, însă cercetările sunt abia la început. Cei implicați în dosar riscă până la 10 ani de închisoare pentru faptele de care sunt acuzați.

Metoda cu lumânările e renumită

În februarie 2021, un vicecampion olimpic la înot, în proba de 100 m fluture în 1996 la Atlanta, a fost condamnat pentru coordonarea unei rețele de trafic de droguri. Acesta, dar și un complice au fost acuzați că au furnizat metamfetamină în valoare de 1.3 milioane de euro, drogurile fiind ascunse în lumânări.

Scott Miller: „Am căzut în patima alcoolului și a drogurilor. Este un lucru oribil”

„În 2004, cariera mea s-a încheiat şi nu ştiam ce voi face cu viaţa mea. Pentru a-mi calma durerea retragerii, am început să fumez marijuana, să petrec şi toate astea au devenit parte din viaţa mea. Am căzut în patima alcoolului şi a drogurilor. Este un lucru oribil”, a spus Scott Miller în timpul procesului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre