An de an lumea întreagă e curioasă să vadă felicitarea de Crăciun lansată de Prințul William al Marii Britanii, familia sa fiind una dintre cele mai mediatizate. Iar anul acesta vedem cum ruda sa îndepărtată din România, principele Nicolae al României i-a urmat exemplul înainte de Crăciun și a lansat propria versiune a unei felicitări „regale”.
Îmbrăcat în port național, Nicolae apare alături de soția sa, Alina Maria, și de copiii lor care, vedem acum, au crescut foarte mult și sunt din ce în ce mai simpatici. Mesajul e simplu, „Crăciun fericit și La mulți ani 2024”. Strănepotul ultimului rege al românilor a semnat fiecare felicitare de Crăciun, alături de mama copiilor săi legitimi. Aceasta e completată de versiuni în limbile engleză și franceză ale textului.
Gestul lui Nicolae al României înainte de Crăciun
Maria-Alexandra, primul copil al cuplului, s-a născut în toamna lui 2020. Anul trecut în preajma Paștelui a venit pe lume și fratele ei, Mihai.
Nicolae al României mai are o fiică, Iris Anna, cu Nicoleta Cîrjan, care s-a născut la începutul anului 2016 și a fost recunoscută trei ani mai târziu. Se spune că relația dintre cei doi a dus la ruptura dintre Nicolae și Casa Regală a României. În contextul în care era al treilea în ordinea ierarhică, lui Nicolae i s-a retras titlul de principe și a fost exclus din Linia de Succesiune la Coroana României.
Chiar dacă a purtat oficial titlul de „alteță regală” doar cinci ani, Nicolae al României nu poate să nu se gândească la cum ar fi să conducă țara sa.
Principele Nicolae s-a gândit cum ar conduce România
„Eu sunt următoarea generație care a acceptat să continue o misiune începută de Carol I, indiferent de situație, indiferent de titlu, așa consider că este responsabilitatea mea să fac. Poporul trebuie să înțeleagă ce înseamnă monarhie, un rege și care este rolul lui. (…) Cred că trebuie să mai avem răbdare să vedem ce se va întâmpla în țările vecine. Clasa politică trebuie să ia o decizie concretă dacă va ține cu poporul. Dacă nu, poporul va zice: Stop, trebuie să schimbăm guvernarea. Trebuie să avem cu cine. Și avem.
Instituția funcționează. Familia mea muncește cu demnitate și mândrie pentru binele acestui popor, și nu numai în țară, dar și în străinătate. În acest context, încerc să fac și eu ce pot, în situația mea”, a punctat, recent, Nicolae al României, în podcastul lui Mădălin Ionescu. El a mai explicat și care este diferența dintre un rege și un președinte.
„În primul rând, regele, cel ce poartă coroana trebuie să fie neutru. Ultima constituție a lăsat regele să fie un fel de arbitru. El putea însă alege prim ministrul țării sau, dacă acesta nu a făcut ce a promis sau a greșit, el a putut fi schimbat de rege. Dar atât.
Un rege nu este implicat în politică, dar e în colaborare cu politica, ceea ce un lucru total diferit. Dar regele e deasupra a tot ce înseamnă politică și reprezintă țara mult peste posibilitățile unui politician”.
Ca viitor monarh, Nicolae al României știe ce ar avea de făcut.
„Ca să atragi investiții trebuie să ai infrastructură. Dacă ai infrastructură și investiții, ai oameni angajați și prin asta ai buget și pentru sistemul de sănătate și pentru cel de educație. Dacă avem un popor educat, va fi și sănătos și muncitor. Economie circulară, ca să zic așa. Aceasta ar fi punctul de pornire”, arată principele.
De ce a rămas în România
A vizitat 53 de țări și în 6 a locuit. Născut în Elveția, s-a stabilit în România care i se pare mai frumoasă.
„Farmecul țării e că nu a fost atinsă de tehnologie. Dar în anumite zone ar trebuie să avem infrastructură. Avem tradiții, o cultură vie. Aici sunt zone unde portul popular e îmbrăcat în fiecare duminică. Mergem acolo și zicem că e de Hollywood acolo, că așa ceva nu poate să fie adevărat. Nemții nu cred că îmbracă portul în afara de Oktoberfest. Aici însă, există o tradiție”, a mai punctat Nicolae al României.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook