Anghel Damian s-a născut într-o familie de artiști ai scenei și ecranului. Mama, Anca, este cineastă, regizoare română, producătoare, scenaristă și operatoare de imagine. Tatăl, Laurențiu, e actor, regizor și scenarist român, profesor universitar doctor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București și președintele Uniunii Cineaștilor din România.
În vârstă de 67 de ani, Laurențiu Damian a făcut o postare cu efecte neașteptate în mediul online. Mai în glumă, mai în serios, i-a transmis public fiului său că vrea și el în serial.
„Am pus acest chip încruntat in speranța că cei de Clanul mă vor remarca! Din păcate, va fi ultimul episod! Nu știu dacă în Groapa mai e ceva? Eu știu acea Groapă a lui Eugen Barbu cu Bozoncea, șef de clan. Nu mafiot! Că pe vremea aceea nu se pomenea de ei. Erau ascunși!
Ce mai, am înțeles că la PRO este un regizor talentat care are același nume cu mine! E un fel de tiz! Deci nu nepotisme! Vă rog să mă ajutați să mă lansez că acum termin licența la actorie și nu vreau șomer… Priviți câtă expresivitate! Și hotărâre! Mai ales privirea… cu acea plăcere a răului. Adică, fiindcă am studii…plaisir du mal… pleasure of evil!”, a scris tatăl regizorului serialului Clanul.
Mari regizori și actori nu mai au ce lucra
Laurențiu Damian trage un semnal de alarmă despre branșa nemiloasă, în fond, a actorilor și regizorilor de azi. Mari actori sau regizori care nu au avut șansa unei cărți de muncă într-o instituție publică, nu mai au proiecte odată ce nu au mai fost considerați „vandabili” după o anumită vârstă.
Mulți dintre confrații de breaslă și generație ai lui Laurențiu Damian au comentat la postarea sa. Unii, mai în glumă, dar glume ce lasă să transpară adevărul din spate, acela că nu mai au ce lucra. „Eu aș avea un rol în filmul meu de animație… Dar iar o să spuneți că nu sunt serios!”, i-a scris, de exemplu, Ion Octavian Frecea.
Sursa foto: Facebook
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook