Simona Ionescu / Redactor Șef

Extratereștri s-ar putea deghiza în oamenii de lângă noi. Teoria șocantă lansată de Harvard

Extratereștri s-ar putea deghiza în oamenii de lângă noi. Teoria șocantă lansată de Harvard
Un studiu efectuat de Universitatea Harvard lansează o teorie șocantă despre extraterești. Aceștia ar putea trăi chiar lângă noi, deghizați în oameni, pentru a se putea integra.

Un nou studiu efectuat de Harvard sugerează că extratereștrii ar putea trăi chiar lângă noi, deghizați în oameni. De asemenea este lansată și teoria că aceștia locuiesc fie sub pământ sau într-o bază din interiorul Lunii.

Studiul, care a fost realizat de programul Human Flourishing de la Universitatea Harvard, avansează, de asemenea, ideea că OZN-urile sau fenomenele aeriene neidentificate (UAP) ar putea fi nave spațiale care își vizitează prietenii extratereștri de pe Pământ. Aceștia ar putea să se deghizeze în oameni pentru a se integra, ar putea proveni din viitor sau ar putea descinde din dinozauri inteligenți.

OZN-urile ar putea veni să viziteze extratereștri aflați deja pe Terra 

Studiul a fost creat pentru a oferi o explicație alternativă „neconvențională” pentru observarea de fenomene aeriene neidentificate (UAP) și pentru a emite ipoteze despre ceea ce ar putea însemna acestea. Totodată, este discutată și „posibilitatea ca UAP să implice forme de inteligență non-umană (NHI) care sunt deja prezente într-o anumită formă în mediul Pământului” și care există „alături de noi într-un mod distinct și discret”.

Extraterestri s-ar putea ascunde și pe Lună, spun cei de la Harvard
Foto: NY Post

Lucrarea notează: „Autorul a devenit din ce în ce mai conștient de profunzimea dovezilor care susțin, de asemenea, o altă explicație ultraterestră: ipoteza „criptoterestră” (CTH) – pe care ne concentrăm aici – care susține că UAP ar putea reflecta activitățile unor ființe inteligente non-umane (NHI) ascunse aici pe Pământ (de exemplu, sub pământ) și în împrejurimile sale.”

Harvard a lansat patru teorii despre prezența extratereștrilor

Patru teorii despre extratereștri care trăiesc în apropierea oamenilor sunt investigate în prezent. 

Prima se referă la criptotereștrii umani: o civilizație umană antică, tehnologic avansată, care a fost în mare parte distrusă cu mult timp în urmă (de exemplu, prin inundație), dar care a continuat să existe într-o formă sau alta. 

A doua teorie vizează criptotereștrii hominizi sau teropozi: o civilizație non-umană tehnologic avansată, formată dintr-un anumit animal terestru care a evoluat să trăiască în mod ascuns (de exemplu, sub pământ). Lucrarea sugerează că aceștia ar putea fi descendenți ai unor hominizi asemănători maimuțelor sau descendenți ai unor „dinozauri inteligenți necunoscuți”.

Extratereștri veniți din viitor sau de pe alte planete, studiați și ei 

A treia teorie despre criptotereștrii sunt foștii criptotereștrii extratereștri sau extratempeștri. Aceștia ar fi ajuns pe Pământ din alte părți ale cosmosului sau din viitorul uman și s-ar fi ascuns în mod discret, de exemplu, pe Lună.

Elfii și zânele ar putea exista sub formă extraterestră, spune studiul Harvard
Sursa foto: Pinterest

Teoria a patra, numită CTH 4, se referă la „Criptotereștrii magici”: Entități care sunt mai puțin asemănătoare extratereștrilor locali și mai mult asemănătoare „îngerilor legați de pământ”. Lucrarea spune că aceștia se raportează la lumea locuită de oameni în moduri mai puțin tehnologice și mai mult magice, dând exemple precum „zânele, elfii, nimfele”.

Teoria „elfilor”, acceptată greu de oameni 

Cercetătorii concluzionează că teoriile lor, în special sugestia despre elfi, ar putea fi greu de acceptat pentru mulți oameni. Ei adaugă: „Principala slăbiciune a CTH 4, în schimb, este ciudățenia sa absolută, în special pentru cititorii obișnuiți să se limiteze la moduri de explicație în cadrul, să zicem, modelului standard al fizicii. În timp ce credința în extratereștri este plauzibilă, credința în (ceva asemănător) zânelor nu este pur și simplu o opțiune viabilă pentru mulți oameni de știință.”

Lucrarea, „Ipoteza criptoterestră: Un caz pentru deschiderea științifică către o explicație ascunsă terestră pentru Fenomenele Neidentificate” nu a fost încă revizuită de restul cercetătorilor de la Harvard. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre