Simona Ionescu / Redactor Șef

Fanii au pus-o la punct pe Madonna. A greșit, îi cer bani, va trebui să plătească

Fanii au pus-o la punct pe Madonna. A greșit, îi cer bani, va trebui să plătească
Doi fani ai Madonnei din New York i-au demonstrat vedetei că spectatorul trebuie respectat. Pentru că a început târziu concertul, a fost dată în judecată.

Madonna a fost dată în judecată de doi fani pentru că a început târziu concertul, iar aceștia „au trebuit să se trezească devreme” a doua zi dimineață.

Spectacolul a început cu întârziere de două ore

Într-un proces depus miercuri la tribunalul federal din Brooklyn, Michael Fellows și Jonathan Hadden spun că au cumpărat bilete la un spectacol din 13 decembrie la Barclays Center, în cadrul turneului Celebration al Madonnei. Spectacolul a fost anunțat să înceapă la ora 20.30, dar muziciana în vârstă de 65 de ani nu a urcat pe scenă decât după ora 22.30, potrivit procesului.

Ce reclamă fanii

În momentul în care cei doi spectatori au plecat de la concert, după ora 1 dimineața, ei au fost „lăsați blocați în mijlocul nopții” și „s-au confruntat cu un transport public limitat, cu un sistem limitat de ride-sharing și/sau cu costuri crescute pentru transportul public și privat”.

Finalul târziu al spectacolului din timpul săptămânii le-a afectat, de asemenea, capacitatea de „a se ocupa de responsabilitățile lor familiale a doua zi”, se arată în proces. Madonna a cântat în timpul serii de deschidere a turneului Celebration la O2 Arena din Londra, la doar câteva luni după ce a fost la terapie intensivă.

Madonna, dată în judecată de fani

Madonna, acuzată de practici comerciale incorecte, nedrepte și înșelătoare

Fellows și Hadden au acuzat-o pe Madonna, Barclays Center și promotorul turneului Live Nation de „practici comerciale incorecte, nedrepte și/sau înșelătoare”, pentru ora de începere întârziată. Ceea ce, potrivit celor doi, constituie o încălcare a contractului și „un exercițiu nechibzuit de publicitate falsă”. Întârzierile nu sunt neobișnuite în lumea muzicii live.

A fost dată în judecată și în 2019 și în 2020

Madonna însăși s-a confruntat cu procese similare și în anii trecuți. În 2019 un fan din Florida a susținut că întârzierea ei în turneul Madame X a reprezentat o încălcare a contractului. Un an mai târziu, în 2020, i-au intentat proces alți doi spectatori ai concertului din New York. Ambele procese au fost ulterior respinse în mod voluntar. Actualul turneu Celebration al Madonnei a fost reprogramat din iulie anul trecut, după ce cântăreața a fost spitalizată din cauza unei infecții bacteriene. Turneul continuă până la ultima oprire în Mexic, în aprilie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre