Simona Ionescu / Redactor Șef

Fantastica poveste a gemenilor Grichka și Igor Bogdanoff. Ce îi leagă de România

Fantastica poveste a gemenilor Grichka și Igor Bogdanoff. Ce îi leagă de România
Cei mai faimoși gemeni din Franța, Grichka și Igor Bogdanoff, (72 de ani), au murit de coronavirus la șase zile distanță, la spitalul Georges Pompidou din Paris. Erau celebri pentru chipurile lor deformate, dar și pentru povestea lor fantastică.

Ajunși la 72 de ani, Grichka și Igor Bogdanoff au refuzat să se vaccineze anti-COVID și au murit la o distanță de șase zile. Primul deces, al lui Grichka, a avut loc pe 28 decembrie. Igor Bogdanoff a decedat luni, 3 ianuarie. Rudele acestora nu au dorit să comenteze cu privire la cauza deceselor, dar anturajul lor a transmis că ambii au fost răpuși de COVID-19.

Fantastica poveste a gemenilor Grichka și Igor Bogdanoff

Gemenii Grichka și Igor Bogdanoff au aparținut unei familii aristocratice. Bunicul lor a fost tenorul afro-american Roland Hayes. Igor a fost căsătorit cu Amalia de Borbón-Parma, nepoata Reginei Ana a României, cu care a avut doi copii.

Părinții lor au fost pictorul rus Yuri Mikhailovici Ostasenko-Bogdanov și contesa austriacă Maria Maya Kolowrat-Krakowská. Strămoșii lor datează din secolul al XIII-lea în regiunea Boema.

Tinerii au fost crescuți în castelul din sud-vestul Franței de bunica lor maternă, Contesa Bertha Kolowrat-Krakowská. Aceasta era căsătorită cu unul dintre membrii familiei princiare Von Colloredo-Mannsfeld. Cu toate acestea, se știe că a avut o relație cu compozitorul și tenorul afro-american Roland Hayes, bunicul gemenilor.

Din partea tatălui, ei descind dintr-o familie nobiliară tătară musulmană din secolul al XVII-lea, convertită la creștinismul ortodox. Primii bărbați dețineau titlul de prinți Bogdanoff acordat de țarul Fiodor al III-lea. Totuși, titlul a căzut în nefolosire la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Gemenii Grichka și Igor Bogdanoff au negat că ar fi recurs la operaţii estetice sau că ar suferi de acromegalie

Ce îi leagă de România

Grichka Bogdanoff nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii, dar Igor a făcut-o de trei ori și a avut șase copii. Soțiile sale au fost Genevieve Grad (un fiu), Contesa Ludmilla d’Oultremont (trei copii) și Amelia de Borbón-Parma (doi copii). Aceasta din urmă a fost nepoata Reginei Ana a României, scrie elmundo.es.

Soții Bogdanoff au devenit extrem de populari pentru dependența lor de operațiile de chirurgie estetică, care au dus la deformări faciale severe. În ciuda dovezilor, ei au negat întotdeauna că s-au retuşat.

Erau foarte populari în Franța

Frații Bogdanoff au devenit extraordinar de populari atunci când au prezentat programul ”Temps X”, derulat în perioada 1979-1985. Ei au amestecat science fiction cu teorii științifice consacrate. Au captat atenția tinerilor datorită naturii sale informative. Însă, munca lor a strâns numeroase critici negative în rândul instituțiilor academice.

Igor avea o diplomă în semiologie și un doctorat în fizică teoretică, iar Grichka avea o diplomă în științe politice și un doctorat în matematică. Totuși, Centrul Național de Cercetare Științifică (CNRS), cel mai important organism francez pe probleme științifice, a considerat că scrierile Gemenilor erau pline de contradicții, prostii, neînțelegeri și confuzii evidente. Nu erau considerate texte științifice riguroase, scrie El Mundo.

Povestea celor doi a fost intens mediatizată și pentru modul în care arătau. Ambii au negat că ar fi recurs la operaţii estetice sau că ar suferi de acromegalie (maladie în care oasele feței cresc exagerat).

În iunie 2018, cei doi au fost acuzaţi de înşelăciune împotriva unei persoane vulnerabile. Au fost suspectaţi că au profitat de vulnerabilitatea unui milionar de 54 de ani, care s-a sinucis în luna august a acelui an. Procesul lor era programat la Tribunalul corecţional din Paris luna aceasta, potrivit ziarului Le Monde.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre