Fenomen spectaculos pe cerul României! Un fotograf a surprins un „semn divin” – FOTO

Imaginea făcută publică de fotograful Bogdan Vasilescu este cu adevărat ieșită din comun. Și poate aprecia că lumea nu ar greși prea mult dacă ar considera totul un „semn divin”. Fenomenul spectaculos s-a produs în timpul furtunii din urmă cu câteva zile.
Fotograful Bogdan Vasilescu a făcut publică imaginea pe care, inițial, nici nu și-a dat seama că a surprins-o. Fondator al proiectului „Ploieștiul prin Obiectiv” și fotograf implicat în promovarea zonei în care trăiește, dar și a României, în general, acesta a verificat încă o dată imaginile surprinse zilele trecute înainte de a face „curățenie” printre cadre.
Bogdan Vasilescu a fost de-a dreptul șocat să vadă conturul stemei României proiectat pe cer de un fulger, care, într-un „semn divin”, a desenat forma familiară oricărui copil încă din clasele primare, din atlasul de geografie. Autorul imaginii a făcut-o publică alături de un mesaj.
„Și începuse să deseneze atât de frumos, dar s-a oprit… Cadrul e făcut în timpul furtunii de-acum câteva zile, însă abia azi am avut ocazia să verific întreaga serie și l-am găsit și pe acesta… Am încercat un crop destul de generos aici, dar las imaginea full în primul comentariu. f/6.3, expunere 3s, ISO 320”, a dezvăluit fotograful Bogdan Vasilescu despre imaginea incredibilă surprinsă.
Fulgerul este un arc electric, luminos, care apare pe cer, rezultat în urma unui proces de descărcare electrică între nori, cauzat de o diferență de potențial electrostatic. Acest fenomen meteorologic apare între nori încărcați cu sarcini electrice diferite, cel mai adesea în timpul furtunilor.
Acum câțiva ani, Organizația Meteorologică Mondială (OMM), agenția care monitorizează fenomenele meteorologice la nivel global, a validat două recorduri impresionante.
Primul este cel pentru cel mai lung fulger ca distanță, stabilit în Statele Unite, pe 29 aprilie 2020. Un singur fulger a parcurs o distanță de 768 de kilometri, aproape întreaga lungime a României.
Cel de-al doilea record a fost stabilit pe 18 iunie 2019, în nordul Argentinei și în Uruguay, și vizează cel mai lung fulger ca durată. În mod normal, fulgerele apar și dispar aproape instantaneu. Acesta însă a durat 17,102 secunde, un adevărat gigant al cerului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook