Simona Ionescu / Redactor Șef

Fermierii furioși din Germania au intrat în grevă și le-au arătat guvernanților ce sunt în stare. Din 8 ianuarie va fi mai rău

Fermierii furioși din Germania au intrat în grevă și le-au arătat guvernanților ce sunt în stare. Din 8 ianuarie va fi mai rău
Politica guvernului federal i-a înfuriat îngrozitor pe fermierii germani. Aceștia au arătat că nu se vor lăsa călcați în picioare. Au făcut grevă și anunță că de pe 8 ianuarie situația va fi și mai grea.

Fermierii din Germania au luat foc și se fac apeluri pentru încetarea lucruri în cadrul unei greve generale pe data de 8 ianuarie.

Ca răspuns la planurile guvernului federal de a reduce taxele, Asociația fermierilor germani a lansat un apel. „Ajunge: planurile de creștere a taxelor ale guvernului federal trebuie anulate”, a cerut președintele asociației, Joachim Rukwied, pe platforma X (fostul Twitter).

Au blocat feribotul unde era vicecancelarul Robert Habeck care se întorcea din vacanță

Fermierii supărați pe reducerea subvențiilor la motorină au blocat chiar și feribotul cu care vicecancelarul Robert Habeck se întorcea din vacanță. Numeroși politicieni au condamnat acțiunea, iar sindicatul fermierilor a spus și el „nu se poate”.

Guvernul german a atenuat joi planurile de reducere a costurilor care i-au înfuriat pe agricultori, anunțând că renunță la propunerea de a elimina o scutire de impozit auto pentru vehiculele agricole și că va eșalona reducerile de taxe pentru motorina utilizată în agricultură. Reducerile făceau parte dintr-un pachet convenit luna trecută de liderii coaliției nepopulare de trei partide a cancelarului Olaf Scholz pentru a acoperi o gaură de 17 miliarde de euro (18,6 miliarde de dolari) în bugetul pentru 2024.

Proteste cu tractoare le Berlin

Fermierii au organizat un protest cu tractoare la Berlin și au cerut mai multe demonstrații în această lună, iar chiar și ministrul agriculturii Cem Özdemir s-a pronunțat împotriva implementării integrale a reducerilor. El a spus că fermierii nu au alternativă la motorină.

@georgeducu13

#Bauern #deutschland #demo #brd #berlin #bauern #demonstration #germany #farmers #farmer #demo #landwirte #bauernverband #08012024 #polizei #autobahn #viral #fyp #germany #germania #fyp #viral #goviral fyp=› #foryoupage #tiktok #trending #europe #europa #politie

♬ Epic Power – Yona Yulisia

Într-o declarație guvernamentală, Scholz, vicecancelarul Robert Habeck și ministrul de finanțe Christian Lindner au fost de acord să mențină scutirea de taxa auto pentru vehiculele agricole, pentru a-i scuti pe cei în cauză de „un efort birocratic semnificativ în unele cazuri”.

„Am găsit o soluție mai bună”

Scutirile de taxe pentru motorină nu se vor mai încheia dintr-o dată, oferindu-le fermierilor „mai mult timp pentru a se adapta”, se arată în comunicat. Acestea vor fi reduse cu 40% în acest an, urmând să fie reduse cu încă 30% în fiecare din următorii doi ani.

„Am găsit o soluție bună care evită o împovărare disproporționată a agriculturii – știți că am avertizat întotdeauna împotriva acestui lucru”, a declarat Özdemir într-o scurtă declarație pentru reporterii de la Berlin. Cu toate acestea, Asociația fermierilor germani a declarat că schimbarea de opinie a guvernului nu a mers suficient de departe și că va rămâne la protestele planificate.

Companiile de transport vor să participe la protest

Pe lângă fermieri și companiile de transport vor să participe la proteste. Aceștia sunt furioși din cauza creșterii taxei de drum pentru camioane. De asemenea, ei cer scutiri pentru motorină și mai mulți bani pentru drumuri, poduri și parcări. Asociația „Landwirtschaft verbindet” a anunțat că transportatorii se vor alătura fermierilor din nordul Renania-Palatinat pentru a bloca drumurile de acces la autostrăzi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre