Simona Ionescu / Redactor Șef

Filme de animație care au o semnificație psihologică profundă

Filme de animație care au o semnificație psihologică profundă
Desenele animate sunt o adevărată școală de viață, iar creatorii lor reușesc adesea să ascundă adevăruri importante și lecții neprețuite acolo.

Unii oameni au rămas uimiți de concluziile psihologice profunde care se pot face pe baza acestor desene animate

Finding Dory (2016)

Cu toții suntem diferiți și trebuie să respectăm particularitățile altora.

Personajul principal al animației este un pește drăguț pe nume Dory, care este foarte uitat. Visează să-și găsească familia, dar nu își amintește unde sunt. Întreruperile de memorie sunt o condiție cu care s-a născut Dory. De exemplu, conform acestui desen animat, părinții pot explica copiilor lor cât de important este să îi accepți pe ceilalți așa cum sunt.

Dinozaurul bun (2015)

Prietenia sinceră este o superputere!

Această animație nu este doar despre prietenia dintre un băiețel și un mare dinozaur. Este vorba despre o lume în care natura a cucerit civilizația și nu invers. În timp ce copiii se bucură de povestea dinamică și de personajele strălucitoare, adulții pot medita asupra temerilor pe care băiețelul a trebuit să le depășească, dar și asupra puterii adevăratei prietenii.

Inside Out (2015)

Nu vă fie frică de emoțiile voastre.

Inside Out este una dintre cele mai puternice animații de la Pixar și a fost chiar aprobată de psihoterapeuți. Eroina principală este Riley, o fată care încearcă să facă față emoțiilor sale (bucurie, tristețe, frică, furie și dezgust). Riley poate ajuta atât adulții, cât și copiii să vadă că este normal să experimentăm diferite emoții – trebuie doar să le ținem sub control.

Curajos (2012)

Lasă stereotipurile deoparte și fii tu însuți.

Brave este un memento minunat care arată că nimeni nu trebuie să se conformeze așteptărilor altcuiva. Urmând povestea relației dintre curajoasa Merida și mama ei, care a planificat viitorul fiicei sale până în cele mai mici detalii, înțelegem că fetele nu trebuie să fie prințese dacă iubesc aventurile nebunești.

Up (2009)

Nu este niciodată prea târziu pentru a-ți îndeplini visul.

O poveste tristă și emoționantă despre singurătate și bătrânețe. Carl se gândește în fiecare zi la răposata sa soție și la aventurile la care visau împreună. În cele din urmă, Carl decide să călătorească singur în casa sa zburătoare, dar un băiat amuzant aduce câteva schimbări în planurile sale. Această animație ne spune că avem nevoie de basme în viața noastră … la orice vârstă.

WALL-E (2008)

Suntem responsabili pentru planeta noastră.

Această animație nu înseamnă doar sentimente profunde. Este vorba și de responsabilități mari. WALL-E ne învață să avem grijă de Pământ arătând viitorul potențial al planetei noastre dacă continuăm să folosim resursele sale fără limite.

Bavette la cuptor cu brânză dulce și stafide, servite cu sos din fructe de pădure

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre