Bavette la cuptor cu brânză dulce și stafide, servite cu sos din fructe de pădure

Bavette la cuptor cu brânză dulce și stafide, servite cu sos din fructe de pădure
Când vine vorba de deserturi, niciodată nu e prea târziu să descoperiți unele noi. Deserturile pe bază de brânză dulce sunt între preferatele multora.

Un desert gustos, pe bază de paste și brânză cu stafide, pentru orice pofticios: Bavette la cuptor cu brânză dulce și stafide, servite cu sos din fructe de pădure. Pastele pot fi integrate cu ușurință în meniurile dulci. Vă invităm azi să descoperiți pastele Bavette. acestea sunt unele speciale, o versiune mai îngustă a tagliatelelor. Acest tip de paste provine din Genova și este cel mai tipic tip de paste tăiate din Liguria, Italia.

Ingrediente pentru Bavette la cuptor cu brânză dulce și stafide

500 g paste bavette, 500 g brânză dulce, 100 g unt, 100 g smântână, 2-3 ouă, 100 g stafide, 250 g zahăr, esență de vanilie, sare, 250 g fructe de pădure

Mod de preparare

Pentru început, se amestecă brânza cu 150 g de zahăr și stafidele. Acestea trebuie ușor hidratate, înainte, în apă cu esență de vanilie. Se adaugă puțină sare, smântâna, 50 g unt moale și ouăle. Se omogenizează bine compoziția.

Separat, pastele se fierb în apă cu puțină sare, apoi se scurg și se amestecă cu puțin unt. Se lasă la răcit. Separat, se unge un vas termorezistent cu unt și se începe construcția budincii. Mai întâi, se așază în el un rând de bavette, apoi un rând de brânză cu stafide. Din nou se pune un rând de bavette fierte și stoarse, încă un strat de brânză dulce. Se repete procedeul până se termină ingredientele. Se dă vasul la cuptor până când delicioasele bavette cu brânză și stafide se rumenesc bine la suprafață.

Separat, se prepară un sos din fructele de pădure. Amestecați fructele de pădure  cu 150 g zahăr și puneți la fiert. Se fierbe amestecul până ce zahărul se topește complet. După ce sosul  s-a gătit, se trece prin sită, pentru a elimina sâmburii. Cu acest sos se glazurează bavettele cu brânză și stafide, în timpul servirii. Acest desert se poate servi și rece și cald.

Sursa: Chefi la cuțite

Cu ABBA orice e posibil și după 40 de ani. Chiar unul dintre cei patru membri a confirmat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre