Simona Ionescu / Redactor Șef

Filmul Singur acasă, lecție teribilă pentru hoți. Opinia experților

Filmul Singur acasă, lecție teribilă pentru hoți. Opinia experților
Singur acasă este filmul preferat de Crăciun pe întreg mapamondul, găsindu-se în Top 10. În fiecare an este difuzat de PRO TV, iar aventurile prin care trece Kevin reușesc să stârnească hohote de râs chiar dacă sunt decenii de când filmul a fost lansat.

Opinia experților este că  dincolo e comedie, filmul Singur acasă, devine o lecție teribilă pentru hoți. Dacă cineva care ar căuta să se protejeze ar pune în practică toate capcanele inventate de Kevin (Macaulay Culkin), infractorii nu ar mai avea nicio șansă. Ba chiar ar ajunge la Urgențe, cu răni serioase.

Lansat în 1990, Singur acasă a devenit unul din cele mai urmărite 10 filme, la nivel mondial, de Crăciun. Și urmările lui sunt la fel de savurate. Capcanele pe care le-a pregătit Kevin Bandiților Uzi, Marv (Daniel Stern) și Harry (Joe Pesci), sunt pline de imaginație. Dar și extrem de periculoase, după cum afirmă experții.

The Week a publicat opinia doctorului Ryan St. Clair, din cadrul Colegiului Medical Weill Cornell. Potrivit expertului, chiar dacă accidentele din film sunt folosite pentru a face oamenii să râdă, în realitate, ar fi putea răni grav pe cineva. Multe dintre trucurile lui Kevin sunt, în modul cel mai real, extrem de periculoase în viața reală. Atacați exact ca în film, hoții ar avea de suferit de la răni superficiale până la arsuri fatale.

Pistolul cu bile și clanța fierbinte ar lăsa răni teribile

Vă amintiți cu siguranță scena în care hoțul Marv își baga capul în casă prin ușița câinelui, iar  Kevin trage în el cu pistolul cu bile, de la o distanță foarte mică. „O bilă trasă dintr-un pistol aflat la o distanță foarte mică de țintă ar perfora pielea, dar nu ar putea perfora craniul”, a declarat St. Clair pentru The Week.

Când partenerul său, hoțul Harry încearcă să intre în casă prin ușa din față, Kevin a încălzit clanța. „Dacă această clanță e roșie în întuneric, înseamnă că a fost încălzită la peste 399 de grade Celsius. În comparație, o secundă de contact cu apa încălzită la 68 de grade e de ajuns pentru a cauza arsuri de gradul 3, a continuat doctorul. Temperatura acelei clanțe nu e destul de fierbinte încât mâna lui Harry să ia foc, dar nu mai are mult…

Să presupunem că Harry nu își pierde mâna complet, dar tot ar avea niște complicații serioase, inclusiv un risc ridicat de infectare și contractare, atunci când țesutul cicatrizat limitează serios flexibilitatea și mișcările mâinii, ceea ce înseamnă că n-ar mai fi 100% folositoare. Kevin a trecut de la „apărarea casei” la răutate pură, din punctul meu de vedere”.

Atacuri fatale cu vopsea și foc

Ulterior, hoții Marv si Harry sunt loviți în cap de cutia de vopsea legată de o sfoară. Chiar dacă în film ei continuă să se miște, „dacă pornim de la premisa că acea cutie e plină (aprox. 4.5 kg) și că sfoara are o lungime de 3 m, Marv și Harry ar primi, fiecare, o lovitură de 2 newtoni direct în față, a concluzionat St. Clair. E de ajuns să fractureze mai multe oase faciale și hoții probabil ar fi leșinat. De asemenea, mă îndoiesc ca vreunul dintre Bandiții Uzi ar fi scăpat cu toți dinții în gură”.

Kevin folosește și o lampă pe benzină pentru a-i da foc părului lui Harry. În realitate, dacă i se întâmplă așa ceva cuiva, ar ajunge la o „arsură ce ar putea necroza craniul”, a mai arătat medicul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre