Simona Ionescu / Redactor Șef

Pelicula „Singur acasă” a făcut celebră o fetiță româncă. Părinții au fugit din țară cu 50 de dolari în buzunar

Pelicula „Singur acasă” a făcut celebră o fetiță româncă. Părinții au fugit din țară cu 50 de dolari în buzunar
„Singur acasă” și „Singur acasă 2” sunt peliculele pe care toată lumea le revede cu multă bucurie de Crăciun. Sunt puțini cei care știu că unul dintre copiii actori a fost român. Ea este fetița care în film a fost verișoara actorului principal.

Fetița care a jucat în filmele „Singur acasă” și „Singur acasă 2” este Diana Rein, care s-a născut în București. Cariera ei a început cu cele două pelicule celebre și a continuat cu rolul din „Dennis the Menace” din anul 1993.

Diana s-a îndrăgostit de muzică la opt ani

Actrița Diana Rein, românca din „Singur acasă” a fost verișoara fantasticului Kevin McCallister. Potrivit imdb, ultimul film în care a apărut a fost „Dennis, pericol public”. După succesul înregistrat în aceste pelicule, tânăra s-a îndrăgostit de scenă și este o muziciană cunoscută, ce a ales să se stabilească în California.

Potrivit protv, părinții Dianei ar fi fugit din România în perioada regimului comunist, cu doar 50 de dolari în buzunar. Diana s-a îndrăgostit de muzică la vârsta de opt ani, când părinții au dus-o la un concert de blues dintr-un club din Chicago. Pasiunea pentru muzică a făcut ca în anul 2007 aceasta să-și lanseze primul album, intitulat „The Back Room”. În anul 2016 și-a bucurat fanii cu „Long Road”, iar anul trecut a lansat „Queen of my Castle”.

„Am fost uluită de experiența și de timpul pe care le-am avut pe platourile de filmare”

„M-am distrat de minune făcând parte din acel film. A fost prima mea experiență cu realizarea unui lungmetraj și am fost uluită de experiența și de timpul pe care le-am avut pe platourile de filmare. Am simțit că suntem atât de răsfățați, atât de bine îngrijiți. M-am bucurat de întâlnirea cu toți cei cu care am lucrat și încă rămânem în legătură chiar în ziua de azi. A fost o binecuvântare să fiu parte din acele filme.

„<<Singur acasă>> a fost cu siguranță cel mai mare proiect la care am făcut parte”

Am jucat în „Singur acasă 1” și în „Singur acasă 2”, dar și în „Dennis pericol public”, care a fost tot un film al lui John Hughes. Am făcut câteva spectacole și în 2011 am produs și scris un scurtmetraj numit „Gypsy Gift”. Dar acesta a fost ultimul proiect pentru cariera mea de actor și apoi muzica a preluat puterea.

Ea a singura româncă care a jucat în celebrul film „Singur acasă”

„Singur acasă” a fost cu siguranță cel mai mare proiect la care am făcut parte și a fost o parte uimitoare din anii copilăriei mele.” a mărturisit artista cu ceva timp în urmă pentru un post de televiziune. Diana păstrează legătura cu frații și surorile din film, iar cu câteva luni în urmă s-a reunit cu aceștia. „Am fost atât de încântată să iau parte la un zoom recent cu familia mea Home Alone!, arată The Sun.

Ultima dată a venit în România în 2019

Când a plecat din România, fetița avea doar trei ani, iar părinții au luat această decizie din cauza traiului greu de aici. Tânăra a venit ultima dată în România în 2019, alături de soțul și fiul său. Ea se mândrește cu faptul că e româncă și spune că adoră să vorbească limba română, chiar dacă are… accent. „Am o strânsă legătură cu România și cu românii, când sunt acolo sau când îi întâlnesc în America.

„Vreau ca lumea să știe că nu am uitat de unde vin”

Simt că suntem o familie, chiar dacă nu ne cunoaștem. Deși am un accent când vorbesc în limba română, ador să vorbesc în română când sunt acolo. E aproape senzația că vreau să strig din toți rărunchii că sunt româncă! Și vreau ca lumea să știe că nu am uitat de unde vin. Le mulțumesc mult părinților și bunicilor mei pentru că întotdeauna au vorbit cu mine în limba română acasă, ca să nu o uit după ce aveam să încep limba engleză la școală”, a mai spus aceasta.

Sursă foto: newsweek.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre