Simona Ionescu / Redactor Șef

Finala Chefi la cuțite, sezonul 13. Prima declarație a câștigătorului

Finala Chefi la cuțite, sezonul 13. Prima declarație a câștigătorului
Într-o atmosferă încărcată de tensiune și o liniște apăsătoare, banda a mers pentru ultima dată. Marele câștigător al finalei Chefi la cuțite sezonul 13 este Mihai Dragomir.

În vârstă de 24 de ani, câștigătorul Chefi la cuțite, Mihai Dragomir l-a făcut pe chef Alexandru Sautner cel mai fericit din lume. Finalistul din echipa galbenă a lucrat alături de un celebru bucătar din Londra, lucru cunoscut de foarte puțină lume.

Fiecare chef a avut un finalist

Finala cu adevărat spectaculoasă i-a pus la „luptă” pe Lucia Sușanu, Lăcrămioara Pintilie și Mihai Dragomir și fiecare dintre cei trei a scos la lumină artileria grea. Nu doar prin meniurile incredibile pe care le-au realizat, dar și prin echipele puternice pe care și le-au făcut.

Jurații Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner și Orlando Zaharia au avut câte un reprezentant în finală, iar Ștefan Popescu, care nu a avut echipă, a mizat de la bun început pe cuțitul său de aur, Mihai Dragomir. Iar visul i s-a împlinit. Finaliștii i-au impresionat pe degustători, bucătari celebri ai României, dar diferența a făcut-o desertul, cu adevărat incredibil.

Mihai a mai participat la Chefi la cuțite și acum cinci ani

Mihai Dragomir a plecat acasă cu 30.000 de euro

În momentul în care și-a auzit numele, Mihai Dragomir a fost șocat. Tânărul din Techirghiol care lucrează de multă vreme în arta gastronomiei a lucrat timp de opt luni pentru un celebrul bucătar Alex Crăciun, la Londra, iar în acest moment este chef într-un restaurant deschis recent. Mihai a mai participat la Chefi la cuțite și acum cinci ani, dar a fost eliminat în bootcamp. El l-a avut ca profesor la școala culinară chiar pe chef Ștefan Popescu, care l-a recunoscut la preselecții. Marele câștigător a fost susținut în marea sa pasiune de familie.

„Parcă m-a lovit un tsunami”

Finala Chefi la cuțite, sezonul 13

Imediat ce și-a auzit numele, Mihai a mărturisit că a simțit că „m-a lovit un tsunami”. „M-au lăsat picioarele, sunt în stare de șoc. Am câștigat războiul, i-am făcut mândri pe chefi. Nu-mi vine să cred că pe farfuria asta scrie chef Mihai Dragomir.

Toată munca pe care am depus-o de acum cinci ani, de când am fost eliminat din bootcamp, nu a fost în zadar. Sunt atât de mândru de farfuriile făcute, de echipa care m-a ajutat să câștig premiul ăsta. N-o să uit niciodată fiecare moment din acest concurs. E magic, am reușit”, a mărturisit tânărul.

„Victoria cea mai importantă e la băiatu…”

Finaliști Chefi la cuțite 2024

La rândul său, chef Alexandru Sautner a fost în extaz, mărturisind că „nu știu când am fost ultima dată atât de fericit. Este victoria lui Mihai, dar simt aceeași victorie. Farfuria lui a fost cea norocoasă. E ca și cum cineva mi-a spus: Alex ai făcut o treabă bună, ai ales echipa potrivită și ai câștigat. Victoria cea mai importantă e la băiatu…”, a spus acesta râzând.

Locul doi a câștigat un premiu mai mic

Pentru prima dată de când există show-ul Chefi la cuțite, a primit un premiu mai mic și câștigătorul locului 2, Lăcrămioara Pintilie. De data asta avem un premiu surpriză pentru cel sau cea de pe locul doi: Două experiențe complete la EURO 2024 la meciul României”, a declarat prezentatoarea Irina Fodor. Marele câștigător a plecat acasă cu 30.000 de euro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre