Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiul lui Martin Luther King, moarte fulgerătoare. Nimeni nu se aștepta să sfârșească așa

Fiul lui Martin Luther King, moarte fulgerătoare. Nimeni nu se aștepta să sfârșească așa
Numele tatălui său este cunoscut în toată lumea. Celebra sa replică, „I have a dream” este citată și azi, inclusiv de cei care nu știu că e titlul unui discurs public de 17 minute, ținut la 28 august 1963, în care cerea egalitate rasială și încetarea discriminării.

Dexter Scott King, fiul cel mic al Martin Luther King a murit în somn, la 62 de ani. King Center a anunțat că fiul cel mic al Dr. Martin Luther King Jr. și Coretta Scott King, a murit luni.  Conform membrilor familiei sale, acesta s-a luptat ani de zile cu cancerul de prostată. „A trecut liniștit în somn, acasă cu mine, în Malibu, a spus soția sa, Leah Weber King. A dat totul și s-a luptat cu această boală teribilă până la sfârșit. La fel ca în cazul tuturor provocărilor din viața sa, el a înfruntat acest obstacol cu curaj și putere”, arată wsbtv.com.

Fiul lui Martin Luther King, botezat cu numele unei biserici

Dexter Scott King s-a născut pe 30 ianuarie 1961. El a fost al treilea copil al lui Martin Luther King Jr. și Coretta Scott King și a primit numele după biserica baptistă Dexter Avenue din Alabama, cea în care tatăl său a fost pastor. Avea doar 7 ani când tatăl său a fost asasinat. Dexter Scott a fost al treilea dintre cei patru copii ai familiei King. A absolvit liceul Frederick Douglass, unde a jucat fotbal, și Colegiul Morehouse din Atlanta.

Martin Luther King și-a botezat cel mai mic fiu Dexter, după numele bisericii în care era pastor (Sursa foto: Instagram)

Mai târziu a devenit președintele King Center. El a avut o carieră ca activist pentru drepturile civile și ale animalelor și avocat. Însă a activat și ca autor, actor și producător de film. Nu a avut copii cu soția sa, Leah, cu care era căsătorit de 11 ani.

Fratele mai mare a lansat un apel

„Cuvintele nu pot exprima durerea pe care o simt după pierderea unui alt frate. Mă rog pentru puterea de a trece prin această perioadă foarte dificilă”, a declarat, luni, sora sa mai mică,  Bernice King.

„Sunt profund întristat să vă spun că fratele meu, Dexter Scott King, a murit. E devastator. Este greu să ai cuvintele potrivite într-un moment ca acesta. Vă rugăm să vă rugați pentru întreaga familie King și în special pentru soția lui Dexter, Leah Weber”, a transmit și celălalt frate, Martin Luther King III. O slujbă de pomenire a lui Dexter Scott King va fi anunțată ulterior.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre