Simona Ionescu / Redactor Șef

Flash. Anunțul momentului pentru toți românii vaccinați

Flash. Anunțul momentului pentru toți românii vaccinați
În România se înregistrează aproape 10 milioane de persoane care s-au vaccinat, din care aproape 5 milioane cu ambele doze. De luna aceasta a început și vaccinarea adolescenților.

Anunțul momentului pentru toți românii vaccinați: vaccinul nu scutește persoanele vaccinate de purtarea măștii în spațiile închise. Autoritățile au făcut un anunț în acest sens. Măsurile transmise sunt importante și trebuie urmate de toată lumea.

Toate analizele și studiile arată că și persoanele vaccinate se pot infecta cu varianta Delta a coronavirusului. Mai grav decât atât este că, arată cercetările, ei e posibil să rămână total asimptomatici. Ceea ce înseamnă că, fără să știe, pot transmite virusul mai departe. Anunțul a fost făcut de  secretarul de stat Raed Arafat.

„E o chestiune de protecție pentru tine și de protecție pentru ceilalți. Plus, dacă luăm și motivele mai puțin științifice, dar care sunt simple, logice: de unde știm noi că cel care este în tren este vaccinat sau nu? Sau cel care este în microbuz sau în autobuz? Pe cuvântul lui, că e vaccinat și de aceea nu poartă mască? Nu merge acest lucru”, a mai spus Raed Arafat, la Digi 24.

Exclusiv. Bodi se ține scai de Bianca Drăgușanu. Și are cel mai tare alibi ca să pară altceva

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre